Ο Σάκης Ψάρρας στο Sportal: «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα!»

Σάκης Ψάρρας

i

© Intime

Ο Σάκης Ψάρρας στο Sportal: «Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα!»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:19 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 31.12.2023

Ο προπονητής του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας μίλησε στο Sportal για την πρόκριση της ομάδας του στις οκτώ καλύτερες ομάδες του CEV Cup, αλλά και τους στόχους της φετινής σεζόν.

Ο Μίλωνας είναι μία ομάδα που διαρκώς τρυπάει το ταβάνι της. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, με τον Σάκη Ψάρρα στο τιμόνι, μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία τετράδα της Volley League, προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Final - 4 του Κυπέλλου ενώ φέτος βρέθηκε στις κορυφαίες οκτώ ομάδες του CEV Cup.

Ο Μίλωνας ηττήθηκε στην έδρα του με 3-2 σετ από τη γερμανική Ντούρεν, αλλά η νίκη του με 3-1 σετ στη Γερμανία του έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης του βόλεϊ. Είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις επί της Σόνενβερτ και της Ζαντρούγκα.

Ο Σάκης Ψάρρας, «αρχιτέκτονας» της ομάδας μίλησε στο Sportal μετά τη μεγάλη επιτυχία. Ο Έλληνας προπονητής στάθηκε στα στοιχεία που κάνουν τον Μίλωνα ελκυστικό πρότζεκτ και σημειώνει ότι τα όνειρα δεν σταματούν εδώ για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό που βλέπετε φέτος είναι μια δουλειά ετών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σεζόν με τη σεζόν βάζαμε καινούργιους στόχους, οργανωνόμαστε, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Μετά την περσινή πορεία, που τερματίσαμε στην τετράδα του πρωταθλήματος, που ήταν μία τεράστια επιτυχία για εμάς, είπαμε ότι πρέπει να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό ήταν μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Από την αρχή η ομάδα είχε αυτό τον στόχο. Δεν ξέραμε πού θα φτάσουμε αλλά είμαστε στα προημιτελικά κάνοντας συνεχείς υπερβάσεις. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα το είχαμε φανταστεί», σημείωσε αρχικά ο Έλληνας προπονητής στο Sportal.

«Ο Μίλωνας είναι μία ομάδα που τρυπάει διαρκώς το ταβάνι της. Κάνουμε πράγματα περισσότερα από αυτά που κι εμείς οι ίδιοι είχαμε σχεδιάσει. Αυτό γίνεται με σωστές επιλογές αθλητών, πολύ καλή οργανωμένη προπόνηση, διοικητική ηρεμία και στελέχωση όλου του προσωπικού με πρόσωπα κατάλληλα για τις θέσεις αυτές», συμπλήρωσε ο Σάκης Ψάρρας.

Ο Μίλωνας είναι μία ομάδα που επενδύει στα νέα παιδιά. Στο ματς με την Ντούρεν στη Νέα Σμύρνη πήραν χρόνο συμμετοχής, οι Σουσούνης, Σουσουρίδης, Θεοδόσης, Κοντοστάθης, και Νανόπουλος αθλητές 18 και 20 ετών. Ο Σάκης Ψάρρας εξηγεί στο Sportal ότι αυτό είναι ένας από τους μεγάλους στόχους της ομάδας του.

«Ήταν πρωταρχικός στόχος της ομάδας να βγάλει νέα παιδιά. Το κάνω από το 2020, όταν και κάθισα για πρώτη φορά στον πάγκο του Μίλωνα. Κάθε χρόνο ο καλύτερος παίκτης κάτω των 18 ετών στο πρωτάθλημα προέρχεται από τον Μίλωνα. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε, έχουν μπει στην ομάδα αθλητές από την εφηβική και την παιδική ομάδα. Τους δίνουμε την ευκαιρία, έχουν το ταλέντο και την αρπάζουν. Οι περισσότεροι, θα έλεγα ότι ανταποκρίνονται 100%. Οι νεαροί παίκτες ωριμάζουν μέσα από τη διαδικασία αυτή και αγωνιστική και πνευματικά», σχολίασε ο Έλληνας προπονητής.

Ο Μίλωνας δείχνει μέσα στο γήπεδο μία ομάδα που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. «Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει κι εμένα ως φιλοσοφία», σημείωσε στο Sportal ο Σάκης Ψάρρας. «Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει. Οι ομάδες χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από τη σωστή δουλειά. Αν ο άλλος νιώθει προπονημένος σωστά, προετοιμασμένος κατάλληλα, δεν έχει να φοβηθεί κάτι», συνέχισε ο Έλληνας τεχνικός.

Επόμενος αντίπαλος για τον Μίλωνα η γαλλική Ναντ, μία ομάδα που δεν θεωρείται μεγαθήριο αλλά είναι σίγουρα επικίνδυνη. «Η Ναντ είναι μία δύσκολη ομάδα. Παίζει στο γαλλικό πρωτάθλημα, που είναι δυνατό. Σίγουρα, δεν είναι το μεγαθήριο αλλά είναι η καλύτερη ομάδα απ' όσες παίξαμε στην πορεία μας μέχρι σήμερα. Αποκλείσαμε την Ντούρεν, φτάσαμε στα προημιτελικά, οπότε είναι λογικό ο βαθμός δυσκολίας να ανεβαίνει. Δεν σας κρύβω ότι σίγουρα θα χτυπήσουμε το ματς στην έδρα μας και θα πράξουμε ανάλογα. Το αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος», σημείωσε ο Σάκης Ψάρρας.

Τα όνειρα, όμως, δεν σταματούν εδώ για τον Μίλωνα. Όπως σημειώνει ο Έλληνας προπονητής στο Sportal, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί. «Να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Δεν ξέρω πού θα είναι αυτό. Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε αυτή τη στιγμή. Το να μπούμε και πάλι στην τετράδα του πρωταθλήματος είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος και να μπορούμε να κάνουμε νίκες εναντίον όλων των μεγάλων αντιπάλων. Ήδη νικήσαμε τον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε και τους υπόλοιπους μπροστά μας. Θέλω όλο το ελληνικό βόλεϊ να αναφέρεται στον τρόπο παιχνιδιού του Μίλωνα. Να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό μοντέλο αλλά και ένα μοντέλο οργάνωσης. Είναι κάτι που χρειάζεται το ελληνικό βόλεϊ και νομίζω ότι ο Μίλωνας έχει δώσει μία νέα πνοή στο ελληνικό βόλεϊ ανδρών», είπε ο Σάκης Ψάρρας.

Ο Έλληνας προπονητής έχει στο πλευρό του τον Βασίλη Μηνούδη και τον Ηλία Λάππα, που εκτελούν χρέη team manager. Οι τρεις τους ήταν πρώην συμπαίκτες και έχουν σημαντικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. «Παίζει μεγάλο ρόλο, όπως σας είπα και πριν, η ομάδα να στελεχώνεται από τα κατάλληλα πρόσωπα. Αναφερόμουν κυρίως στους δύο συγκεκριμένους αλλά και όχι μόνο σε αυτούς. Ο στατιστικολόγος μας ο Γιάννης Στυλιανού, ο βοηθός προπονητή Παναγιώτης Γεωργούτζος και ο γυμναστής Αριστοτέλης Γεωργόπουλος έχουν παίξει επίσης τον ρόλο τους. Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα», εξήγησε στο Sportal ο Σάκης Ψάρρας.

Λίγο πριν κλείσουμε την κουβέντα, ο Έλληνας προπονητής ρωτήθηκε για τον ποιον παίκτη θεωρεί MVP της φετινής πορείας του Μίλωνα. «Θα έλεγα ότι όλη η ομάδα είναι MVP. Πάντα όταν ξεκινάει η προετοιμασία λέω ότι αυτό πρέπει να έχουμε ως mindset. Όλα γίνονται μέσα από την ομάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και οι παίκτες αναδεικνύονται μέσα από την ομαδική προσπάθεια», σημείωσε ο Έλληνας προπονητής.

Ο ρούκι του μήνα, Χάιμε Χάκεζ, στο Sportal: «Θαυμάζω τον Τζίμι Μπάτλερ και μαθαίνω από αυτόν»
NBA

15:33 - 23.12.2023

Ο ρούκι του μήνα, Χάιμε Χάκεζ, στο Sportal: «Θαυμάζω τον Τζίμι Μπάτλερ και μαθαίνω από αυτόν»

Ο Χάιμε Χάκεζ τζούνιορ αναδείχθηκε rookie του μήνα στην Ανατολή και ενόψει του αγώνα των Χριστουγέννων, κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς μίλησε στο Sportal για όσα έχει μάθει από τον ηγέτη της ομάδας της South Beach, Τζίμι Μπάτλερ.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος διαγώνιος, παρά το γεγονός ότι διανύει το 40ό έτος της ηλικίας του, παίζει ως έφηβος. «Ο Μπόγιαν είναι ένα πραγματικό πρότυπο! Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτόν τον αθλητή. Αν δείτε μια προπόνηση θα καταλάβετε πολλά. Ο Μπόγιαν έρχεται στο γήπεδο πρώτος και φεύγει τελευταίος. Παίζει κι αυτό ρόλο. Όταν οι νεαροί αθλητές βλέπουν έναν παίκτη τόσο έμπειρο να δουλεύει τόσο πολύ, παραδειγματίζονται», σχολίασε ο Σάκης Ψάρρας.