Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο: Ο αριθμός προφυλακτικών που θα μοιράσουν στους αθλητές οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
i

© Photo by Chesnot/Getty Images

Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο: Ο αριθμός προφυλακτικών που θα μοιράσουν στους αθλητές οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Περισσότερα από 200 χιλιάδες προφυλακτικά θα διατεθούν στους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ελεύθεροι να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις θα είναι οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Οι προηγούμενοι αγώνες στο Τόκιο ήταν εν μέσω της πανδημίας της Covid και κάθε σωματική επαφή έπρεπε να αποφευχθεί αλλά αυτό δεν θα ισχύει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως γνωστοποιήθηκε επισήμως, περισσότερα από 200 χιλιάδες προφυλακτικά θα διατεθούν στους άνδρες αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στις γυναίκες αθλήτριες θα μοιραστούν περισσότερα από 20 χιλιάδες προφυλακτικά, όπως δήλωσε ο Λοράν Νταλάρ, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και υπηρεσιών υγείας στη διοργάνωση του Παρισιού.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν και προφανώς θα προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις εάν χρειαστεί», είπε στους δημοσιογράφους.

Προφυλακτικά διανεμήθηκαν για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1988 στη διοργάνωση της Σεούλ. Τότε, οι υπεύθυνοι των αγώνων ήθελαν να ενθαρρύνουν το ασφαλές σεξ και να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την επιδημία του HIV-AIDS που σάρωνε τον κόσμο εκείνη την εποχή.

Ο αριθμός των προφυλακτικών που διανέμονται έχει αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, αυξάνοντας σε 50.000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, 100.000 στο Πεκίνο το 2008 και 150.000 στο Λονδίνο το 2012.

Οι αγώνες του Ρίο το 2016 είχαν αριθμό - ρεκόρ τα 450.000 προφυλακτικά που ισοδυναμούν με 42 για κάθε αθλητή.

Ο Λοράν Νταλάρ, υπεύθυνος υπηρεσιών υγείας στη διοργάνωση του Παρισιού είπε ότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αυξάνονται στη Γαλλία και ότι τα φυλλάδια και οι αφίσες στο χωριό θα επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν τους αθλητές για τους κινδύνους, καθώς και για το θέμα της συναίνεσης. Ο οργανισμός υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησε στις 7 Μαρτίου για μια «ανησυχητική» αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων σε ολόκληρη την ήπειρο κατά το 2023.

Μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Γαλλία εισήλθε σε κατάσταση έκτακτου αντιτρομοκρατικού συναγερμού
ΣΠΟΡ

09:30 - 25.03.2024

Μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Γαλλία εισήλθε σε κατάσταση έκτακτου αντιτρομοκρατικού συναγερμού

Μετά τη βάναυση επίθεση του ISIS στη Μόσχα, οι Γάλλοι αύξησαν το εθνικό επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο επίπεδο, κάτι που συνεπάγεται σημαντική ανάπτυξη ασφαλείας.

Το Ολυμπιακό χωριό σε ένα βόρειο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας θα φιλοξενήσει περίπου 14.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλους 9.000 κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων. Τα κρεβάτια στους Αγώνες του Παρισιού είναι όλα μονά, φτιαγμένα από χαρτόνι και είναι συνήθως δύο σε ένα δωμάτιο.

Ο χώρος του Ολυμπιακού χωριού θα περιλαμβάνει τον συνηθισμένο χώρο εστίασης για αθλητές, που θα σερβίρει φαγητό όλο το 24ωρο, καθώς και αθλητικό μπαρ και χώρους παιχνιδιών. Ωστόσο, δεν θα σερβίρεται αλκοόλ. Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Παρισιού θα γίνουν 26 Ιουλίου με 11 Αυγούστου.