Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στους Ολυμπιακούς αγώνες

Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στους Ολυμπιακούς αγώνες

Οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών έμαθαν τους αντιπάλους τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος έγινε η κλήρωση για τους ομίλους των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού έχουν προκριθεί και η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών και η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 16 χρόνια.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Κροατία, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο. Σημειώνεται ότι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε από την Ιταλία στον πρόσφατο αγώνα που έδωσαν για τα προημιτελικά του παγκοσμίου της Ντόχα.

Στον δεύτερο όμιλο κληρώθηκαν η διοργανώτρια Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Σερβία.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών κληρώθηκε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Στον δεύτερο όμιλο θα αγωνιστούν η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Ουγγαρία, η Κίνα και ο Καναδάς.

Η κλήρωση του τουρνουά Ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων:

Α' Όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, ΗΠΑ, Ρουμανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο.

Β' Όμιλος: Ουγγαρία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Σερβία, Γαλλία.

Η κλήρωση του τουρνουά Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων:

Α' Όμιλος: Ολλανδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα, Καναδάς.

Β' Όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία.