Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μεντιτεράνι
i

© Intime

Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μεντιτεράνι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 21-7 της Μεντιτεράνι για την έκτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Champions League πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 21-7 της Μεντιτεράνι ολοκλήρωσε τον τέταρτο όμιλο με το απόλυτο των νικών.

Ο Ολυμπιακός, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στο Final 4 της διοργάνωσης, δεν δυσκολεύθηκε να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Πειραιά έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στον αγώνα και προηγήθηκε 3-0 με τρία διαδοχικά τέρματα της Ξενάκη. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν 3-1 με την Πρατς, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε στο 6-3 της πρώτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο 7-3 με γκολ της Ξενάκη. Η Μεντιτεράνι μείωσε με την Πρατς, αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 10-4 με γκολ της Ελευθεριάδου. Οι γηπεδούχες συνεχίσαν στον ίδιο ρυθμό και η διαφορά έφτασε στα διψήφια τιμή για το 15-5 με γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Οι παίκτριες του Δημήτρη Μαργαρίτη δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν στην άνετη νίκη. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Ξενάκη με πέντε τέρματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙ (ΙΣΠΑΝΙΑ) 21-7

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 3-1, 6-2, 6-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Τριχά 3, Ξενάκη 5, Σιούτη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 3, Σάντα 1, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστοδούλου-Άουτ, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.

ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΙ (Ντίαζ Λιζαράν): Χιμένεθ, Βαν ντερ Βέιντεν, Μαρτίν, Μάρκος Ριβέρο, Πεναλβέρ, Μορένο 2, Λέοναρντ 1, Πρατς 2, Βιλαντότ, Αλμέντα, Μούσκι, Κρεγκ 2, Ντίαζ.

«Είναι σημαντικό, ότι πριν από το Final-4 έχουμε παιχνίδι πρωταθλήματος, πρέπει να είμαστε έτοιμοι πάντα. Παιχνίδι με παιχνίδι, χτίζουμε πράγματα για το επόμενο. Σε ένα Final-4 υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, ωστόσο πριν ξεκινήσει, οι πιθανότητες είναι ίδιες για όλες τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, εμείς πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί, με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή εμφάνιση, πάνω από όλα για τη διάθεση, σε ένα ματς που δεν έκρινε κάτι βαθμολογικά», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Κραβαρίτης.

«Είχε κριθεί η πρόκρισή μας στο Final-4. Παρόλα αυτά, ήταν το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, θέλαμε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερες και συγκεντρωμένες, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα για το Final-4. Θα πάμε στο Final-4 για το καλύτερο αποτέλεσμα, οι στόχοι μας είναι πάντα μεγάλοι. Παρόλα αυτά, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, όπως μέχρι τώρα. Για εμάς, τώρα ξεκινάει η χρονιά, σε Ελλάδα και Ευρώπη», τόνισε με τη σειρά της η Έλενα Ξενάκη.