Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στην Μπέργκαμο η Μλεΐνκοβα
i

© Intime

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στην Μπέργκαμο η Μλεΐνκοβα

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:08 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 19.05.2024

Η Μικαέλα Μλεΐνκοβα θα συνεχίσει την καριέρα της στην Ιταλία και την ομάδα της Μπέργκαμο.

Στην Ιταλία θα συνεχίσει την καριέρα της η Μικαέλα Μλεΐνκοβα, που ανακοινώθηκε από την Μπέργκαμο. Η 28χρονη Τσέχα ακραία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Μικαέλα Μλεΐνκοβα, που έπαιξε τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό, ήταν από τις κορυφαίες παίκτριες του πρωταθλήματος. Η Τσέχα ακραία αναδείχτηκε MVP του δεύτερου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η Μικαέλα Μλεΐνκοβα, αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας, ολοκλήρωσε την αγωνιστική της παρουσία στην Ελλάδα με πάνω από 40% στην επίθεση, ενώ ήταν πολύ καλή και στην υποδοχή. Θυμίζουμε ότι η Μλεΐνκοβα αναδείχτηκε πολυτιμότερη αθλήτρια του Final 4 του Κυπέλλου στο Λουτράκι, όπου ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην ΑΕΚ.

Η Μλεΐνκοβα είναι η δεύτερη ξένη που αποχωρεί από το ρόστερ του Ολυμπιακού μετά την Τζούλια Καράρο. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά αναζητά μία ξένη πασαδόρο και μία ξένη ακραία και μένει να δούμε τι θα γίνει με τις περιπτώσεις της Κούμπουρα (αγωνίζεται με ελληνικό διαβατήριο), της Φαριόλ και της Νίζετιχ.

Η Μπέργκαμο τερμάτισε στη 12η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κάρλο Παρίζι, που είχε θητεύσει παλαιότερα στον Ολυμπιακό.

«Το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν πάντα το πρωτάθλημα των ονείρων μου, αυτό στο οποίο πάντα ήθελα να παίξω. Μαζί με το τούρκικο είναι από τα καλύτερα, ίσως και το καλύτερο.

Το Μπέργκαμο μου έκανε μια πρόταση στην οποία δεν μπορούσα να πω όχι: εδώ βρίσκω έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία, μια σπουδαία πόλη, έναν σούπερ προπονητή και το κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα. Όλα όσα έψαχνα!», σημείωσε η Μλεΐνκοβα στις πρώτες της δηλώσεις.