Πέντε ελληνικές συμμετοχές τη δεύτερη ημέρα

Κατερίνα Στεφανίδη

i

© Intime

Πέντε ελληνικές συμμετοχές τη δεύτερη ημέρα

Μεγάλο «γαλανόλευκο» ενδιαφέρον παρουσιάζει η δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου με πέντε ελληνικές συμμετοχές.

Η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα τη δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο Έλληνας άλτης του μήκους κυνηγάει στη Γλασκόβη το repeat και άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο τελικός του μήκους με τη συμμετοχή του άλτη του Γιώργου Πομάσκι ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Ο Τεντόγλου αγωνίζεται τέταρτος στη σειρά και έχει τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση ανάμεσα στους 16 συμμετέχοντες.

Στις 12:10 ώρα Ελλάδας ο Κώστας Δουβαλίδης θα γράψει ιστορία. Ο Έλληνας σπρίντερ με καταγωγή από τη Δράμα θα γίνει ο πρώτος Έλληνας με έξι συμμετοχές σΕ παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Δραμινός εμποδιστής θα τρέξει στην 4η προκριματική σειρά, στον έβδομο διάδρομο. Με 7.76 δευτερόλεπτα, ο Κώστας Δουβαλίδης έχει την έκτη επίδοση και για να προκριθεί θα πρέπει να τερματίσει στις τρίτες πρώτες θέσεις ή να βρεθεί στις έξι καλύτερους χρόνους από τις συνολικά έξι σειρές.

Στις 13:20 θα κάνει ντεμπούτο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η 21χρονη αθλήτρια θα τρέξει στην 5η προκριματική σειρά των 60 μέτρων, στον έβδομο διάδρομο. Το φετινό ρεκόρ της είναι 7.24 και είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των οκτώ αθλητριών που θα καθίσουν στους βατήρες. Στα ημιτελικά, θα περάσουν οι τρεις πρώτες αθλήτριες κάθε σειράς και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Δημήτρης Τσιάμης θα αγωνιστούν το βράδυ,. Ο τελικός του επί κοντώ αρχίζει στις 21:05 ώρα Ελλάδας και μετέχουν δώδεκα αθλήτριες. Η Στεφανίδη αγωνίζεται τρίτη στη σειρά και με 4.64 φετινό έχει τη δωδέκατη επίδοση. Ο πήχης θα τοποθετηθεί αρχικά στα 4.40, στη συνέχεια στα 4.55, 4.65, 4.75 και από εκεί και έπειτα θα ανεβαίνει πέντε πόντους.

Ο Δημήτρης Τσιάμης, που στα 42 του δεν είναι απλά ο γηραιότερος της ελληνικής αποστολής, αλλά ολόκληρης της διοργάνωσης, ανοίγει τον τελικό του τριπλούν στις 21.40. Με 16.26 έχει την 14η επίδοση από τους 14 που μετέχουν στον αγώνα.