Έβδομη στον κόσμο η Γκούσιν

Τατιάνα Γκούσιν

i

© Intime

Έβδομη στον κόσμο η Γκούσιν

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:08 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 02.03.2024

Η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε την έβδομη θέση στο ύψος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Τατιάνα Γκούσιν στον τελικό του ύψους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η Ελληνίδα αθλήτρια που προπονείται με την Ιωάννα Σιώμου ξεκίνησε τον τελικό στο 1,84, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη.

Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στο 1,88. Η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με την πλώρη και στη συνέχεια κυνήγησε την υπέρβαση.

Η Τατιάνα Γκούσιν δοκίμασε να περάσει το 1,92 αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και δεν συνέχεια τον αγώνα της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν η 30χρονη αθλήτρια περνούσε το συγκεκριμένο ύψος θα έκανε φετινό ρεκόρ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έχει ατομικό ρεκόρ 1,94.

«Αυτή η έβδομη θέση δεν είναι… αντικειμενική γιατί έλειπαν πολλά κορίτσια, αλλά είμαι έβδομη στον κόσμο! Δεν το πιστεύω! Μπορούσα και το 1.92, ειδικά με το δεύτερο άλμα. Νομίζω το έριξα με τη γάμπα. Στην τρίτη μου προσπάθεια το ήθελα πάρα πολύ, σφίχτηκα και δεν έμεινα τεχνικά σωστή. Ήταν ένα μάθημα. Αν είχα άγχος; Μπα, απλά χθες το βράδι δεν κοιμήθηκα από το άγχος και σήμερα ήμουν πάλι αγχωμένη… Αλλά όταν μπήκα στον αγώνα, είδα τον πήχη, χαμογέλασα και είπα “είσαι εδώ, απόλαυσέ το”, κι αυτό έκανα!», είπε μετά τον τελικό η Τατιάνα Γκούσιν.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για την ελληνική αποστολή στη Γλασκόβη άνοιξε ο Γιάννης Νυφανόπουλος. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την τέταρτη θέση στην τέταρτη προκριματική σειρά των 60 μέτρων.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος τερμάτισε σε 6.74 δευτερόλεπτα μένοντας μακριά από το φετινό του ρεκόρ. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 29η θέση ανάμεσα στους 50 συμμετέχοντες του προκριματικού.