Πέμπτη στον κόσμο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ η Δράκου

Νόρα Δράκου

i

© Intime

Πέμπτη στον κόσμο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ η Δράκου

Πάνος Κορομηλάς 19:20 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 15.02.2024

Η Νόρα Δράκου σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Μετά την εξαιρετική της παρουσία στον ημιτελικό και την κατάληψη της τρίτης θέσης στη δεύτερη σειρά, η Νόρα Δράκου πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στο Κατάρ.

«Δεν νιώθω 100% σίγουρη για τον ώμο μου. Είναι καλό ότι έβγαλα τώρα ένα 50άρι χωρίς να νιώσω ένα τράβηγμα ή μία ενόχληση. Σήμερα ήθελα να αγωνιστώ για να ηρεμήσει το κεφάλι μου και να κολυμπήσω απελευθερωμένη, γιατί τώρα δεν ήμουν. Μπήκα μέσα και σκεφτόμουν απλά να κάνω μία επίδοση που να με φέρει στον τελικό. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα πάω πιο καλά. Τώρα θα ηρεμήσω και θα ξεκουραστώ για να πέσω στην σκυτάλη και να βοηθήσω τα παιδιά γιατί μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, μετά την εξασφάλιση του εισιτηρίου στον τελικό.

Εννέα χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Ελληνίδα κολυμβήτρια ήταν και πάλι εξαιρετική.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού ,έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον κόσμο, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τερμάτισε σε χρόνο 27.84 και έσπασε το ρεκόρ των 27.87 που διατηρούσε η ίδια, από τη διοργάνωση της Φουκουόκα την περασμένη σεζόν.  

Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

11:36 - 13.02.2024

Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής

Ο Δημήτρης Μάρκος πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στον προκριματικό των 800 μέτρων ελεύθερο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και έγινε ο 8ος που… έκλεισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Την ίδια ώρα ο Παπαστάμος ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ τις υποχρεώσεις του και ο Ασπουγαλής πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά στα 50 μ. πρόσθιο.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Αμερικανίδα, Κλερ Κουρζάν ,με χρόνο 27.43, ακολούθησε η Ιόνα Άντερσον με 27.45 και την τριάδα συμπλήρωσε η Καναδή Ίγριντ Βιλμ, με 27.61.