Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο και τον Μακρυγιάννη για την τέταρτη θέση στα 100 μ. ύπτιο
i

© Intime/PrtScr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο και τον Μακρυγιάννη για την τέταρτη θέση στα 100 μ. ύπτιο

Γιάννης Λιβανός 09:19 - 14.02.2024

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη για την τέταρτη θέση στα 100 μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ντόχα.

Τα εύσημα θέλησε να αποδώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Απόστολο Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε, αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη για την τέταρτη θέση στα 100 μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό. Οι αθλητές μας συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!», ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού στην πλατφόρμα «Χ» (twitter).

Τους δύο Έλληνες κολυμβητές συνεχάρη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης: «Η Ελλάδα πανηγυρίζει ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο με καταπληκτική εμφάνιση στα 100μ. ύπτιο! Μπράβο στους αθλητές και στις αθλήτριες μας για όσα καταφέρνουν στην Ντόχα!».

Ο Απόστολος Χρήστου στην 5η συνολικά συμμετοχή του σε τελικό ατομικού αγωνίσματος (συν άλλη μία σε ομαδικό), ο αθλητής του Ολυμπιακού κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει ένα μετάλλιο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.36. Έτσι, εμπλουτίζει τη συλλογή του, που περιλαμβάνει ακόμη πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας, δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά 25άρας, ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο εφήβων και ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό εφήβων.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης από την άλλη πήγε στη Ντόχα με στόχο να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, κολύμπησε τρεις φορές πιο γρήγορα από τον απαιτούμενο χρόνο, μπήκε στον τελικό και έφτασε «μια ανάσα» από το μετάλλιο, χωρίς βεβαίως αυτό να τον αφήνει δυσαρεστημένο. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, το τρίτο σκαλί του βάθρου είχε ελληνικό χρώμα, αφού σε αυτό ανέβηκε ο Απόστολος Χρήστου. Τους δύο κολυμβητές «χώριζαν» δύο εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο Μακρυγιάννης μετά το τέλος της προσπάθειας του δήλωσε: «Πιστεύω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή κούρσα. Η τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κάτι πολύ μεγάλο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Μπήκα να το απολαύσω, το κλίμα ήταν πάρα πολύ θερμό και μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα κοιτάμε μπροστά και πάμε για τα καλύτερα».

Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

11:36 - 13.02.2024

Πανελλήνιο ρεκόρ και εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο - Ατομικό ρεκόρ ο Παπαστάμος στα 200 μ. πεταλούδα - Στα ημιτελικά των 50 μ. πρόσθιου ο Ασπουγαλής

Ο Δημήτρης Μάρκος πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του στον προκριματικό των 800 μέτρων ελεύθερο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και έγινε ο 8ος που… έκλεισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Την ίδια ώρα ο Παπαστάμος ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ τις υποχρεώσεις του και ο Ασπουγαλής πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά στα 50 μ. πρόσθιο.

 «Η συνεχής βελτίωση σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά αρχίζει και φαίνεται σιγά-σιγά. Έχω δουλέψει πολύ τον τελευταίο χρόνο, παρά τις δυσκολίες που είχα περάσει. Νιώθω πολύ χαρούμενος που αρχίζω και βλέπω αποτελέσματα, κάτι που μου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για να κάνω το καλύτερο που μπορώ».