Στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία η Πλατανιώτη

Στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία η Πλατανιώτη

Sportal newsroom 17:15 - 02.02.2024

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε με την καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του τεχνικού σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Έτοιμη για ένα ακόμη βάθρο δείχνει η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της στα προκριματικά και προκρίθηκε ως πρώτη, με την καλύτερη βαθμολογία, στον μεγάλο τελικό, όπου θα παλέψει για το τρίτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην καριέρα της.

Το θέμα της χορογραφίας της έχει τίτλο «Black Raven» (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death” και βαθμολογήθηκε συνολικά με 270,1901 β. (δυσκολία 38,9000, καλλιτεχνική εντύπωσης 100,2000 και εκτέλεση 169,9901). Καμία άλλη αθλήτρια (από τις υπόλοιπες 27 που μετείχαν στον προκριματικό) δεν έφτασε αυτή τη βαθμολογία, με τη Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 264,5967 και στην τρίτη η Ζακλίν Σιμόν (Καναδάς) με 260,7500.

Ο τελικός του Τεχνικού Σόλο είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο (3/2) στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, που έχει και τις περισσότερες (7) συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, από τις 60 συνολικά αθλήτριες που έχουν μετάσχει τις 13 προηγούμενες φορές, κορυφαίες της στιγμές στην διοργάνωση τα δύο (2) Χάλκινα μετάλλια που κατέκτησε το 2022 στη Βουδαπέστη (Ελεύθερο & Τεχνικό Σόλο), τα οποία και είναι τα μοναδικά της Ελλάδας σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση κυνηγά στη διοργάνωση της Ντόχα το Ολυμπιακό εισιτήριο τόσο στο Ντουέτο όσο και στο ομαδικό.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }