Στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου με την έκτη καλύτερη επίδοση Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου
i

© Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Στον τελικό του ελεύθερου ντουέτου με την έκτη καλύτερη επίδοση Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:08 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 07.02.2024

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο ελεύθερο ντουέτο στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα. Το ελληνικό ντουέτο έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στον τελικού του ελεύθερου προγράμματος και βρίσκεται σε έναν ακόμη τελικό.

Ο τελικός αυτός θα κρίνει και τη συμμετοχή του ελληνικού ντουέτου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Με βαθμό δυσκολίας 41.5500, οι Ελληνίδες αθλήτριες απέσπασαν 86.3500 βαθμούς στην καλλιτεχνική εντύπωση και 146.4688 στην εκτέλεση, για να φτάσουν στο σύνολο τους 232.8188 βαθμούς.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου βρέθηκαν στην έκτη θέση της κατάταξης, ανάμεσα στα 38 ντουέτα που έλαβαν μέρος στον προκριματικό. Το ντουέτο από την Κίνα αποτελούμενο από τις αδερφές Γουάνγκ κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό με 250.8438 βαθμούς.

Οι Ολλανδές Ντε Μπρόουερ με 244.2439 και οι Σόρτμαν / Θορπ από τη Βρετανία με 237.1042 βαθμούς κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο τελικούς του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (8 Φεβρουαρίου) στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Η Ελληνίδα αθλήτρια αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο.

«Σκοπός μου ήταν να κατακτήσω και σήμερα το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο είναι πολύ μεγάλη η τιμή για μένα να βρίσκομαι στην 2η θέση στον κόσμο και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα την Καναδέζα να ανεβάσει την δυσκολία 10 βαθμούς, αυτό είναι κάτι πολύ απίστευτο», σημείωσε μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο η Ευαγγελία Πλατανιώτη.