Επανεμφάνιση Γκιώνη στην ελληνική Α1 μετά από 23 χρόνια και με ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Επανεμφάνιση Γκιώνη στην ελληνική Α1 μετά από 23 χρόνια και με ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Sportal newsroom 19:35 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 25.01.2024

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επιστρέφει στην Α1 κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών μετά από 23 χρόνια.

Η μεγάλη επιστροφή του Παναγιώτη Γκιώνη στην ελληνική Α1 επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών είναι η μεγαλύτερη είδηση εν όψει του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι των «αιωνίων» για τον δεύτερο γύρο του κορυφαίου πρωταθλήματος ανδρών θα γίνει στη Βέροια στις 27 Ιανουαρίου.

Ο κορυφαίος στο παγκόσμιο στερέωμα, Έλληνας αμυντικός, επανεμφανίζεται μετά από το 2001 όταν πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα με το Πέρα Αθηνών και άρχισε τη διεθνή καριέρα. Από την περασμένη περίοδο έχει δελτίο στον Παναθηναϊκό και αυτό το Σαββατοκύριακο θα φορέσει πρώτη φορά τη φανέλα του. Το αθηναϊκό σωματείο έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν, συνεπώς θα βασιστεί μόνο στους Έλληνες αθλητές του. Ο Ολυμπιακός επίσης θα στηριχτεί ξανά σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό στοιχείο.

Η ομάδα του Πειραιά γνωστοποίησε ότι στην αποστολή για την πρωτεύουσα της Ημαθίας θα έχει από τους ξένους σίγουρα τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο. Δεν αποκλείεται να προλάβει, από την Ινδία όπου αγωνίζεται, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ, αλλά οπωσδήποτε θα λείψει ο Γερμανός σταρ Ντιίτρι Οβτσάροφ, επίσης λόγω της παρουσίας του στο ίδιο τουρνουά Contender. Η σπουδαία αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στο Φιλίππειο γυμναστήριο και θα μεταδοθεί ζωντανά στο youtube. Ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μάλιστα, υπάρχει στο πρόγραμμα της ίδιας ημέρας και στην Α1 γυναικών και αρχίζει στις 15:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κορυφαία εθνική κατηγορία περιλαμβάνει το διήμερο 27 και 28/01 την 9η, τη 10η και την 11η αγωνιστική. Στην Α1 ανδρών οι μισές ομάδες θ’ αγωνιστούν στη Βέροια και οι υπόλοιπες στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Γάλλου στο Ρέθυμνο. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με την αθηναϊκή ομάδα να προπορεύεται αήττητη (16 βαθμοί), την ομάδα του Πειραιά να είναι δεύτερη (15 βαθμοί) και απλά σε αυτό το χρονικό σημείο να θέλουν και οι δύο (κυρίως για λόγους γοήτρου) την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από υπεύθυνους των ομάδων, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στη Βέροια με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο (σ.σ. αγωνίστηκαν στο ντέρμπι του 1ου γύρου), Ζοάο Μοντέιρο και Τάσο Ρηνιώτη και ο Παναθηναϊκός με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο (στη τριάδα του πρώτου αγώνα ήταν οι δύο τελευταίοι) και Νίκο Αντωνιάδη.

Στο Φιλίππειο θ’ αγωνιστούν επίσης ο ΑΟ Ταταύλα και ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Στην Κρήτη θα βρεθούν ο οικοδεσπότης ΟΕΑ Ρεθύμνου, η ΑΕΚ, ο Άρης Νικαίας και ο ΑΣ Πέρα Αθηνών. Στην Α1 γυναικών ο αήττητος Ολυμπιακός και ο 3ος της κατάταξης Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν για τη 10η αγωνιστική.