Η Μπογκόρια του Γκιώνη έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στην τετράδα του Europe Cup
i

© Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Η Μπογκόρια του Γκιώνη έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στην τετράδα του Europe Cup

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:57 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:00 - 09.02.2024

Η Μπογκόρια με τον Παναγιώτη Γκιώνη στη σύνθεσή της προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europe Cup.

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο την ήττα του πρώτου αγώνα στον πολωνικό «εμφύλιο» και προχώρησε και φέτος στα ημιτελικά του Europe Cup 2023-2024. Στην έδρα της και μπροστά στο θερμό κοινό της η πρωταθλήτρια Πολωνίας επιβλήθηκε 3-0 της Γκβιάζντα Μπιντγκόζ και γύρισε ολότελα την κατάσταση μετά την ήττα στον πρώτο προημιτελικό με 3-2. Μπήκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στην 4άδα του 2ου τη τάξει διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην επιτραπέζια αντισφαίριση και φιλοδοξεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Ο Γκιώνης συνέβαλε στην ευρεία νίκη και την πρόκριση και είχε και την ικανοποίηση μίας προσωπικής «ρεβάνς» επειδή στον εκτός έδρας αγώνα της περασμένης εβδομάδας είχε γνωρίσει δύο ήττες. Στον επόμενο γύρο και πάλι σε διπλή αναμέτρηση η ομάδα του Γκρότζισκ θα βρει μπροστά της το 1ο φαβορί, την Ποντουάζ Σερζί από τη Γαλλία.

Από μία αλλαγή είχαν στη σύνθεσή τους οι δύο ομάδες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ,την Τετάρτη 31/01. Η Μπογκόρια είχε 3ο παίκτη τον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια αντί του Πολωνού Μίλος Ρετζίμσκι, ενώ η Μπιντγκόζ έβαλε στην τριάδα τον Ιταλό Λεονάρντο Μούτι στη θέση του Πολωνού Αρτούρ Γκρέλα.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 2 της Μπογκόρια. Είχε και έξτρα προσωπικό κίνητρο για να βοηθήσει την ομάδα του και με το στήσιμο των ομάδων «έπεσε» πάνω στον Μολδαβό Ούρσου, ο οποίος στον πρώτο προημιτελικό τον είχε νικήσει με 3-0 σετ. Ο αριστερόχειρας αθλητής έδειξε και σήμερα ότι αποδίδει πολύ καλά με την άμυνα, όμως τώρα ο Έλληνας άσος ήταν σε καλύτερη μέρα. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, βρήκε εντυπωσιακό ρυθμό, εκμηδένισε τα λάθη και πανηγύρισε έντονα τη νίκη στα πέντε σετ.

Οριακά κρίθηκε και το επόμενο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι επικράτησαν ξανά με τον Τακούγια κι έτσι εξασφάλισαν την πρόκριση χωρίς να μπουν, ενδεχομένως, στην περιπέτεια του «χρυσού» ματς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Μπιντγκόζ 3-0:

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Τάκου Τακακίβα 3-0 (11-8, 9-11, 11-6, 11-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Βλάντισλαβ Ούρσου 3-2 (9-11, 11-7, 9-11, 11-4, 6-0)

Τζιν Τακούγια-Λεονάρντο Μούτι 3-2 (9-11, 12-10, 8-11, 11-4, 6-1)

Η επόμενη αντίπαλος, η Ποντουάζ Σερζί, προέρχεται κι αυτή, όπως η Μπογκόρια, από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το είχε κατακτήσει μάλιστα, το 2014 και το 2016. Φέτος είχε πάρει τη 2η θέση στο Α γκρουπ κι έτσι μετακινήθηκε στο Europe Cup.

Στην 8άδα απέκλεισε με δύο νίκες την Όρλις από την Πολωνία. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης αποτελούν η πολωνική Ντζιάλντοβο και η SPG Βελς από την Αυστρία.