Πετρούνιας: «Έτοιμοι για τον αγώνα με τις σκέψεις στις καταστροφές της χώρας»

Λευτέρης Πετρούνιας

i

© Intime

Πετρούνιας: «Έτοιμοι για τον αγώνα με τις σκέψεις στις καταστροφές της χώρας»

Με ένα μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Λευτέρης Πετρούνιας ευχήθηκε κουράγιο στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Ελλάδα.

Με το μυαλό στην Ελλάδα θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ του Σομπατέλι. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων βρίσκεται στην ουγγρική πόλη προκειμένου να λάβει μέρος στην τελική πρόβα εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που δίνει Ολυμπιακή πρόκριση στην πόλη της Αμβέρσας.

«Έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα με τις σκέψεις πίσω στις καταστροφές της χώρας μας! Κουράγιο σε όλους!», ανέφερε σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στον προκριματικό των κρίκων την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Στόχος του Έλληνα αθλητή είναι να κάνει μία καλή εμφάνιση και να μετρήσει τις δυνάμεις του εν όψει της διοργάνωσης της Αμβέρσας.

Θυμίζουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ταλαιπωρήθηκε εκείνη την περίοδο από τραυματισμούς χάνοντας πολλούς αγώνες με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στη σχετική βαθμολογία. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε στη διοργάνωση της ιαπωνικής πόλης το χάλκινο μετάλλιο. 

Στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ θα συμμετάσχουν οι τρεις Έλληνες αθλητές και οι ισάριθμες Ελληνίδες αθλήτριες που πρόκειται να λάβουν μέρος και στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δηλαδή οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, δίζυγο, μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο) στους άνδρες και οι Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας), Αθανασία Μεσίρη (άλμα, δοκός ισορροπίας, έδαφος), Μαγδαληνή Τσιώρη (ασύμμετροι ζυγοί) στις γυναίκες, καθώς και μία επιπλέον αθλήτρια, η Αρετή Παγώνη (ασύμμετροι ζυγοί). Στο πλευρό τους θα βρεθούν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Κώστας Χατζηζήσης, Βασίλης Τσολακίδης, Ηλίας Τσοπάνογλου, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Γεωργία Ζυγούλη.

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα διεξαχθούν την Παρασκευή (08/09), ενώ οι τελικοί θα γίνουν σε δύο σκέλη, ξεκινώντας το Σάββατο (09/09) με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι / Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και τελειώνοντας την Κυριακή (10/09) με τα πέντε υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο / Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος).