Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική Νέων γυναικών
i

© Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική Νέων γυναικών

Sportal newsroom 22:30 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:30 - 10.09.2023

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων γυναικών ηττήθηκε με 11-9 από την Ισπανία στα πέναλτι την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων γυναικών κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη ηττήθηκε με 11-9 από την Ισπανία στα πέναλτι σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι για τις δύο ομάδες.

Η Ελλάδα προκρίθηκε στην οκτάδα του τουρνουά και με νίκη μπαίνει στη ζώνη των μεταλλίων. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στο ματς αλλά η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 2-1 με την Τριχά και την Κουρέτα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ελλάδα έφτασε στο 3-1 με τη Στεφανία Σάντα. Σε εκείνη το σημείο, η Ισπανία έκανε σερί 4-0 και πήρε τα ηνία του αγώνα για το 5-3. Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη δεν κατέθεσε τα όπλα και ισοφάρισε 5-5.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Με το σκορ στο 7-7 η Ελλάδα έχασε ευκαιρία με τη Σιούτη ενάμιση περίπου λεπτό πριν το τέλος και η Ισπανία είχε την τελευταία επίθεση του αγώνα αλλά η άμυνα της Εθνικής λειτούργησε υποδειγματικά. Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε στο 7-7 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Ρουίζ βρήκε δίχτυα και στη συνέχεια η Τριχά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Μαυρωτά απέκρουσε την εκτέλεση της Παλάσιο ενώ η Ελλάδα είχε δεύτερο δοκάρι με τη Σάντα.

Η Πέρεζ διαμόρφωσε το 9-7 και στη συνέχεια η Τορνάρου ευστόχησε για το 9-8. Στη συνέχεια η Πρατς έκανε το 10-8, η Τσιμάρα σκόραρε για το 10-9 με τη Μορένα να διαμορφώνει το 11-9 που ήταν και το τελικό σκορ.

«Ποιος Γιώργος;» - Η αντίδραση του ξαφνιασμένου Σλούκα όταν ρωτήθηκε αν είναι καλός προπονητής ο Μπαρτζώκας! (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:01 - 10.09.2023

«Ποιος Γιώργος;» - Η αντίδραση του ξαφνιασμένου Σλούκα όταν ρωτήθηκε αν είναι καλός προπονητής ο Μπαρτζώκας! (vid)

Ένας φίλαθλος πλησίασε τον Κώστα Σλούκα λίγο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κλουζ και τον ρώτησε αν τελικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής ή όχι. Πήρε την απάντησή του, αφού ο 33χρονος χωρίς δισταγμό είπε «Καλός είναι!».

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ 9-11 στα πέναλτι (7-7 στη κανονική διάρκεια, 2-4 στα πέναλτι).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-4, 3-1, 1-1, 2-4 στα πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 2, Καϊάφα, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα 2, Τορνάρου 2, Κουρέτα 1, Χαλδαίου, Τριχά 2, Αγγελίδη, Κωσταντοπούλου, Καλαϊτζή.

Τα τέρματα της Ισπανίας σημείωσαν οι: Παλάσιο 4, Ρουίζ 3, Μορένο 2, Πέρεζ 1, Πρατς 1.