Η αποστολή της Εθνικής γυναικών για την Κροατία

Εθνική χάντμπολ γυναικών

i

© Γραφείο τύπου ΟΧΕ / Πάρης Σαρηκώστας

Η αποστολή της Εθνικής γυναικών για την Κροατία

Sportal newsroom 22:10 - 09.10.2023

Με 16 αθλήτριες θα ταξιδέψει η αποστολή της Εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών για την Κροατία εν όψει των προκριματικών για το Euro 2024.

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης θα αναχωρήσει για το Κάρλοβατς η αποστολή της Εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών. Στην πόλη της Κροατίας που απέχει 50 χλμ νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 11/10 (19:00) την αντίστοιχη Εθνική ομάδα στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης (Α’ όμιλος) του EURO 2024.

H αποστολή της Εθνικής Γυναικών αποτελείται από 4 συνοδούς, την έφορο Ερασμία Λάσκαρη, τους ομοσπονδιακούς προπονητές Μενέλαο Δανήλο, Χρήστο Τζουβάρα, τον Παύλο Καλαβάζη και 16 αθλήτριες: Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μανιά, Στουγιαννίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Ζυγούρα (Neckarsulm- Γερμανία)

Eκτός αποστολής έμειναν οι Μεντεσίδου, Κουκμίση και Θεοδοσοπούλου, οι οποίες ωστόσο θα είναι κοντά στην Εθνική για την προετοιμασία στη Κοζάνη ενόψει του αγώνα με τη Ρουμανία.

«Ξεκινάμε μια νέα διαδικασία προκριματικής φάσης που θα διαρκέσει 6 μήνες και θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε τον πρώτο μας πόντο σε προκριματικά EURO κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα η Εθνική ομάδα. Σίγουρα η πιο κοντινή σε εμάς ομάδα είναι η Βοσνία και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πόντους και από τα δύο παιχνίδια, κατακτώντας την 3η θέση. Τα παιχνίδια με Ρουμανία και Κροατία είναι διαφορετικής δυναμικότητας. Η Εθνική έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και τέτοιες ομάδες θα βρίσκουμε απέναντι μας. Έχουμε ένα μειονέκτημα ότι το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και ότι υπάρχει κενό 5 μηνών, αλλά το θετικό είναι ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες στο γυναικείο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ και η Νέα Ιωνία, από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αθλήτριες έχουν αγωνιστικό ρυθμό από ευρωπαϊκά ματς και από το μεταξύ τους Σούπερ Καπ που μάλιστα διακρίθηκαν οι Ελληνίδες αθλήτριες.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχηθούμε περαστικά στη Βάσια Γκάτζιου που ήταν άτυχη και υπέστη ρήξη χιαστών. Η Βάσια μας λείπει, είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, είναι παιδί των Εθνικών ομάδων και πάντα παρούσα.

Επίσης να ευχηθούμε τα καλύτερα στην Άντζελα Καρέλα που ξεκίνησε τη δική της οικογένεια και περιμένει το πρώτο της παιδί, ένα καινούργιο χαντμπολικό μέλος στην οικογένεια του αθλήματος μας», ανέφερε ο Μενέλαος Δανήλος κατά την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής γυναικών.