Πώς θα καλύψει τα κενά των Σίκμα και ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός - Σε ποια ματς θα απουσιάσουν

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Πώς θα καλύψει τα κενά των Σίκμα και ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός - Σε ποια ματς θα απουσιάσουν

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:30 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 09.10.2023

Ο Ολυμπιακός έχει... συμβόλαιο με την ατυχία το τελευταίο διάστημα με τους Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ να μένουν εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες ο καθένας. Το Sportal αναλύει τα δεδομένα και τις διαθέσιμες λύσεις στα χέρια του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός είδε τους Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ να μένουν εκτός δράσης. Ο πρώτος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Κυριακής, κόντρα στον Άρη, υπέστη αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά και θα μείνει εκτός μάχης για δυο εβδομάδες. Ο δεύτερος έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου, έναν τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Για το λόγο αυτό μάλιστα θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πολλά θέματα να επιλύσει, ενώ σε αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως ο Μουστάφα Φαλ και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός έχει να δώσει 10 παιχνίδια. Τα έξι εξ αυτών είναι για την Euroleague και τα άλλα τέσσερα αφορούν την Basket League. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά: 

13/10, 21:15 Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 
15/10, 17:15 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 
17/10, 21:45 Αρμάνι - Ολυμπιακός 
19/10, 21:15 Ολυμπιακός - Παρτίζαν 
21/10 Κολοσσός - Ολυμπιακός 
26/10, 22:00 Ολυμπιακός - Εφές 
28/10 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 
2/11, 19:45 Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 
4/11 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 
9/11, 19:15 Ολυμπιακός - Μπασκόνια

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αναμένεται λοιπόν να μείνει εκτός από όλα τα παραπάνω παιχνίδια, με δεδομένο πως για ένα μήνα θα απουσιάσει. Ο Λουκ Σίκμα από την άλλη αναμένεται να μείνει εκτός από τα ματς με Μπαρτσελόνα, Αρμάνι Μιλάνο και Παρτίζαν, ενώ στην Basket League θα είναι εκτός με ΑΕΚ και Κολοσσό Ρόδου, με την επιστροφή του (στο καλύτερο δυνατό σενάριο) να αναμένεται στο παιχνίδι απέναντι στην Εφές Αναντολού

Ας πιάσουμε όμως και το αγωνιστικό κομμάτι. Στα ματς στα οποία θα απουσιάσουν οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει εκ των έσω τις απουσίες τους. Πώς μπορεί να γίνει όμως αυτό; Μα φυσικά χάρη στους πολλούς πολυθεσίτες που έχει στην διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Λουκ Σίκμα

Λουκ Σίκμα © Intime

Ο Λουκ Σίκμα παίζει και στο «4», αλλά και στο «5». Η λογική λοιπόν λέει πως στην θέση του σέντερ θα παίξουν αποκλειστικά οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ, τα κλασσικά πεντάρια του Ολυμπιακού, ενώ σε αυτή του πάουερ φόργουορντ θα δώσει λύσεις και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος θα κληθεί να ξεκουράσει τον Άλεκ Πίτερς, που θα τραβήξει το περισσότερο κουπί. Στο «5», τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, περιμένουμε να δούμε και τον Γιώργο Τανούλη, ο οποίος αποτελεί μια επένδυση για τον Ολυμπιακό και παράλληλα έναν παίκτη που πιστεύουν στον Πειραιά. 

Σακίλ ΜακΚίσικ

Σακίλ ΜακΚίσικ Σακίλ ΜακΚίσικ / Intime

Ακόμα ένας παίκτης που καλύπτει δύο θέσεις, με τον Αμερικανό να παίζει και στο «2» και στο «3». Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα καλύψει το κενό του με τους υπόλοιπους πολυθεσίτες που έχει στο ρόστερ. Στο «2» φυσικά ο Αϊζάια Κάνααν θα έχει τη μερίδα του λέοντος σε χρόνο συμμετοχής, ενώ στο «3» ο Κώστας Παπανικολάου θα κληθεί επίσης να τραβήξει... κουπί. Βέβαια, με δεδομένο πως θα πρέπει να παίξει και στο «4» ο Παπανικολάου, εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Ίγκνας Μπραζντέικις, που θα μπει και εκείνος στη δράση (θα δηλωθεί και στην Basket League), ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που επίσης καλύπτει και το «2» και το «3» θα συμβάλει με αυξημένο χρόνο συμμετοχής. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, θα προσπαθήσει εκ των έσω να καλύψει αυτά τα κενά, με τα δεδομένα, στην παρούσα φάση, να δείχνουν ότι δεν θα κινηθεί για ενίσχυση εκτός ομάδας. 

Νοσοκομείο ο... Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ, δύο εβδομάδες ο Σίκμα, αμφίβολοι με Μπάρτσα οι Γκος και Φαλ
EUROLEAGUE

14:11 - 09.10.2023

Νοσοκομείο ο... Ολυμπιακός: Έναν μήνα εκτός ο ΜακΚίσικ, δύο εβδομάδες ο Σίκμα, αμφίβολοι με Μπάρτσα οι Γκος και Φαλ

Βουνό τα προβλήματα στον Ολυμπιακό, που χάνει για τον επόμενο μήνα τον Σακίλ ΜακΚίσικ, την ώρα που ο Λουκ Σίκμα τέθηκε εκτός μάχης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ αμφίβολη θεωρείται η παρουσία των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Μουστάφα Φαλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.