Ο Ιτούδης στο Sportal για τον Σπανούλη: «Έδειξε τον χαρακτήρα του και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:35 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 18.09.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal για τον Βασίλη Σπανούλη, με τον έμπειρο κόουτς να αποθεώνει τον... συνάδελφό του και να του εύχεται τα καλύτερα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε το «παρών» στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Βασίλη Σπανούλη, με τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό προπονητή μας να έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον άλλοτε παίκτη του στον Παναθηναϊκό και (πλέον) συνάδελφό του.

Το Sportal τον εντόπισε κατά την είσοδό του στο γήπεδο εκείνος μας χάρισε λίγο από το χρόνο του, προκειμένου να μας μιλήσει για τον Βασίλη Σπανούλη.

«Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ και είναι τιμή για τον Βασίλη τον Σπανούλη. Μπράβο στον Ολυμπιακό. Αξίζουν αυτές οι βραδιές όπως και στον Παναθηναϊκό με την βραδιά του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Φραγκίσκου Αλβέρτη και την βραδιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στους συλλόγους ηθικά και ουσιαστικά να ανταμείβονται από την διοργάνωση αυτή», είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης και πρόσθεσε: «Την υγειά του να έχει ο Βασίλης. Έχει επηρεάσει πολλές γενιές και θα συνεχίζει να επηρεάζει και από την προπονητική και από την παικτική του πορεία. Είναι χαρά για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αναμνήσεις που έχει από την εποχή που συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σπανούλη, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε:

Σπανούλης Ιτούδης © Intime

«Πολλές αναμνήσεις. Ο Βασίλης ήρθε σε εμάς αρκετά νεαρός και ανδρώθηκε μαζί μας, με όλους τους διαιτητές και όλους τους συμπαίκτες του. Πήρε κομβικές αποφάσεις, να αλλάξει ομάδα και να βοηθήσει την προσπάθεια της αναδόμησης του Ολυμπιακού. {Προφανώς είναι αυτός που αποφασίζει. Έδειξε χαρακτήρα όπου και να έπαιξε. Είτε ήταν στην Λάρισα, είτε στο Μαρούσι, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στον Ολυμπιακό και φυσικά στην Εθνική Ελλάδας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον προπονητή Βασίλη Σπανούλη, με τον ίδιο τον Δημήτρη Ιτούδη να δείχνει αισιόδοξος για την προπονητική πορεία του «Kill Bill».

«Την υγειά του να έχει και να είναι δοσμένος στο μπάσκετ όπως ήταν και παικτικά και προπονητικά. Βήμα - βήμα για τις καλύτερες ημέρες», είπε.