Μαντούκα στο Sportal: «Υπέροχος άνθρωπος ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ομάδα φέτος και μπορεί να κάνει το νταμπλ»

Μαντούκα στο Sportal: «Υπέροχος άνθρωπος ο Αλμέιδα, η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ομάδα φέτος και μπορεί να κάνει το νταμπλ»

Κώστας Τόπας 08:45 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:48 - 05.09.2023

Ο Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε στο Sportal για την ΑΕΚ, τον κόσμο της, τις αναμνήσεις του, την θερμή υποδοχή που έλαβε από τους φίλους της Ένωσης και στο τέλος έκανε και την δική του πρόβλεψη για τον τελικό Κυπέλλου Novibet με τον ΠΑΟΚ.

Ίσμαελ Μπλάνκο, Γκουστάβο Μαντούκα και Ζούλιο Σέζαρ εμφανίστηκαν στις γιγαντοοθόνες της «OPAP Arena», με τον κόσμο να… ξεσηκώνεται. Την… αγάπη των οπαδών, κέρδισε ο «Ζορό», με τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του (στη συνέχεια και του Ζούλιο Ζέζαρ), ενώ σύνθημα στα χείλη των οπαδών έγινε και ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Ο τελευταίος μάλιστα παραμένει, ένας από τους λίγους ξένους ποδοσφαιριστές, που ήρθαν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ και κατάφεραν να «δεθούν» με τον κόσμο τόσο πολύ. Στα τέσσερα, σχεδόν, χρόνια, που φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης, ο Μαντούκα κατέγραψε περισσότερες από 100 επίσημες συμμετοχές και πάνω από 20 γκολ, αποτελώντας ένα πολύ βασικό «γρανάζι», όλων των ομάδων της ΑΕΚ, μεταξύ του 2006 και του 2010. Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ αρχικά με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα, έκανε… πράγματα και θαύματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» άλλα τρία χρόνια, έχοντας σταθερή και ποιοτική παρουσία στον Δικέφαλο.

Ο Βραζιλιάνος πρώην άσος της ΑΕΚ, που όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση εργάστηκε και ως τεχνικός διευθυντής στον ΑΠΟΕΛ, βρέθηκε στη χώρα μας. Και δεν έχασε την ευκαιρία, να δει από κοντά την αγαπημένη του ΑΕΚ, δίνοντας το «παρών» στα επίσημα της «OPAP Arena» στην φιέστα με τον Βόλο το βράδυ της Κυριακή (14/05). Ο Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε στο Sportal για την ΑΕΚ, τον κόσμο της, τις αναμνήσεις του, την θερμή υποδοχή που έλαβε από τους φίλους της Ένωσης κι έκανε και την δική του πρόβλεψη για τον τελικό Κυπέλλου Novibet με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Γκουστάβο Μαντούκα στο Sportal:

Γκουστάβο πώς ένιωσες όταν πάτησες το πόδι σου στην «OPAP Arena»;

«Φανταστικά, δεν μπορώ να σου περιγράψω με λόγια αυτό που ένιωσα. Πραγματικά απίστευτο συναίσθημα».

Περίμενες τέτοια υποδοχή με τον κόσμο;

«Ναι, αλλά πάντα είναι ξεχωριστό κάθε φορά που το νιώθεις».

Τι μηνύματα έλαβες από τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Μου μίλησαν πάρα πολλοί. Πήρα πολλά μηνύματα αγάπης και σεβασμού».

Τι σου άρεσε στο παιχνίδι με τον Βόλο που το παρακολούθησες κι από κοντά;

«Ξεκάθαρα η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ομάδα φέτος και τους καλύτερους παίκτες. Είχε βάθος στο ρόστερ της, με ποδοσφαιριστές που είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Στο παιχνίδι με τον Βόλο σαφώς η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν η καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί στο καινούριο γήπεδο της ομάδας. Ηταν κάτι μοναδικό».

Για τον Ματίας Αλμέιδα;

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής αλλά και πολύ καλός άνθρωπος. Το βλέπεις άλλωστε και στους παίκτες αυτό, καθώς είναι ενωμένοι μεταξύ τους κι αυτό είναι φανταστικό. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Ματίας Αλμέιδα».

Μίλησες με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ;

«Ναι φυσικά. Ημουν στις εξέδρες, στον αγωνιστικό χώρο, στα αποδυτήρια και στα μπουζούκια μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Μίλησα με όλους, ειδικά με τους πιο... μεγάλους. Ολοι τους είναι καταπληκτικά παιδιά».

Ακολουθεί ακόμη ένα ματς για την ΑΕΚ φέτος, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet. Θεωρείς ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα καταφέρει να πετύχει το νταμπλ;

«Θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, γιατί σε τελικούς δεν υπάρχει φαβορί και πόσω μάλλον σε μία ουδέτερη έδρα. Ολα μπορούν να γίνουν. Φυσικά όμως η ΑΕΚ αξίζει να το πάρει γιατί έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος, αλλά σε ένα μονό παιχνίδι όπως είναι ο τελικός, όλα μπορούν να γίνουν».

Τέλος, ο Γκουστάβο Μαντούκα έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω του Sportal:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ για την υποδοχή τους, την αγάπη τους, τον σεβασμό που έδειξαν σε εμένα και την οικογένειά μου. Επειτα από 13 χρόνια που έφυγα από την Ελλάδα και κάθε φορά που επιστρέφω στην χώρα σας, νιώθω σαν το σπίτι μου. Η αγάπη μου λαμβάνω από τους φίλους της ΑΕΚ δεν περιγράφεται. Κι αυτό με κάνει πολύ περήφανο και χαρούμενο γι' αυτό. Τους ευχαριστώ όλους και είμαι ευγνώμων που αποτελώ κομμάτι αυτής της ομάδας και της ιστορίας».