Ο Κανελλόπουλος στο Sportal: «Ονειρο να αγωνίζομαι στο Champions League, ο Αστέρας είναι το σπίτι μου»

Ο Κανελλόπουλος στο Sportal: «Ονειρο να αγωνίζομαι στο Champions League, ο Αστέρας είναι το σπίτι μου»

Κώστας Τόπας 17:10 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 05.09.2023

Ενα παιδί κοιτάει τα... αστέρια. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος μίλησε στο Sportal για όλα όσα έζησε με τη φανέλα του Αστέρα, τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Αρκάδων, τη νέα του ομάδα στη Φινλανδία, Ελσίνκι, το πώς είναι να αγωνίζεται ένας νεαρός Έλληνας στο Champions League αλλά και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.

Ενα παιδί για να αισθανθεί άνετα σ’ έναν σύλλογο χρειάζεται ένα οικείο περιβάλλον αλλά και ανθρώπους όπου θα το βοηθάνε και θα στέκονται δίπλα του σε κάθε στιγμή. Χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή, καθώς το νεαρό της ηλικίας του κρύβει... πολλές παγίδες. Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης όλα αυτά τα έχουν υπόψιν τους και πόσω μάλλον οι προπονητές των Ακαδημιών. Κι αυτό διότι καλούνται να δώσουν ένα μικρό «σπρώξιμο» στο όνειρο του παιδιού. Να παίξει μπάλα. Γνωρίζουν άλλωστε πόσο σημαντικό είναι αυτό. 

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών όπου έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του Αστέρα κι έπειτα χάραξαν πορεία τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και στο εξωτερικό.

Ενα από αυτά είναι η περίπτωση του Γιώργου Κανελλόπουλου, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο άνοιξε τα φτερά του για τη Φινλανδία και συγκεκριμένα για την Ελσίνκι. Ο 23χρονος μέσος γεννήθηκε στη Λακωνία στις 29 Ιανουαρίου του 2000. Στα 15 του χρόνια, οι Αρκάδες ξεχώρισαν το Έλληνα διεθνή νεαρό κι αποφάσισαν να τον αγκαλιάσουν, εντάσσοντας τον στις ακαδημίες τους. Καθημερινά έκανε το δρομολόγιο Σπάρτη - Τρίπολη για να κυνηγήσει το όνειρο του. 

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος αποτέλεσε έναν από τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διέθετε ο Αστο ρόστερ του. Προϊόν των ακαδημιών του, του έχει δώσει την ευκαιρία να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, πράγμα που του έχει μείνει αξέχαστο.

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον Αστέρα, σε ένα πολύ όμορφο κλίμα, αγάπησα το ποδόσφαιρο. Βρήκα μία οικογένεια που με βοήθησε σε ό,τι χρειάστηκα μέχρι και σε μία πολύ δύσκολη προσωπική στιγμή που είχα ήταν εκεί μαζί με την οικογένειά μου. Θέλω να πω πως η δουλειά που γίνεται στα τμήματα της ακαδημίας του Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ σοβαρή και κάθε παιδί πρέπει να νιώθει χαρούμενο που βρίσκεται εκεί, γιατί έχει ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν πραγματικά να κυνηγήσουν το όνειρό τους με σεβασμό και αγάπη για το άθλημα», είχε αναφέρει στο Podcast των «κιτρινομπλέ».

Η ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του 23χρονου μέσου είναι η 4η Ιουλίου του 2020. Τότε, ο Μίλαν Ράσταβατς του είχε δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά του εντός έδρας παιχνιδιού με τον με την πρώτη ομάδα κόντρα στον Βόλο (4-0) για τα Play Outs της Super League.

Πλέον ο νεαρός μέσος ζει το όνειρό του στη Φινλανδία με την Ελσίνκι, με την οποία μάλιστα πρόσφατα πανηγύρισε την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Μιλώντας στο Sportal, ο Γιώργος Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στα όσα έζησε με τη φανέλα του Αστέρα, τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες των Αρκάδων, τη νέα του ομάδα στο εξωτερικό, το πώς είναι να αγωνίζεται ένας νεαρός Έλληνας στο Champions League αλλά και για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.

Ξεκίνησες σε νεαρή ηλικία από τις ακαδημίες του Αστέρα και σταδιακά έκανες το μεγάλο άλμα και έγινες τακτικό μέλος της πρώτης ομάδας. Θέλεις να μας πεις για τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Αστέρα και πόσο σε βοήθησαν προσωπικά; 

«Η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Αστέρα είναι ιδανική. Παρέχει σε κάθε παιδί ότι χρειάζεται για να γίνει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Οι άνθρωποι που είναι εκεί γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όνειρό τους».

«Με τον Ράσταβατς είχα την καλύτερη συνεργασία»

Στον Αστέρα συνεργάστηκες με αρκετούς προπονητές. Στην πρώτη ομάδα είχες τους Μεταξά, Ράσταβατς και Παντελίδη. Με ποιον θεωρείς είχες την καλύτερη σχέση και τι πήρες από τον καθένα;

«Μπορώ να πω ότι με τον Ράσταβατς είχαμε την καλύτερη συνεργασία. Με πίστεψε πάρα πολύ και με βοήθησε αρκετά για να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο. Ωστόσο, κρατάω τα θετικά με όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα».

Με την πρώτη ομάδα του Αστέρα έκανες ντεμπούτο με τον Ράσταβατς στον πάγκο κόντρα στον Βόλο. Το θυμάσαι αυτό το ματς; Τι συναισθήματα είχες;

«Ημουν λίγο αγχωμένος τη στιγμή που άκουσα πως μπαίνω στο ματς. Ωστόσο, όταν πέρασα στον αγώνα προσπάθησαν να απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται τη στιγμή».

Πως ήταν για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, όπως εσύ να συνεργάζεται στον άξονα του Αστέρα με παίκτες με την εμπειρία των Ιγκλέσιας και Μουνάφο;

«Παίκτες με τόση μεγάλη εμπειρία σε βοηθάνε πάρα πολύ να εξελιχθείς ως ποδοσφαιριστής. Οπότε ήταν πολύ θετικό για εμένα όλο αυτό».

Όταν σκέφτεσαι τον Αστέρα τι θυμάσαι πιο έντονα; Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή που έζησες στην ομάδα;

«Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Τον Αστέρα τον νιώθω σαν το σπίτι μου. Οπότε όλη η θητεία μου εκεί ήταν σημαντική για εμένα».

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο Ελνσίνκι. Όταν ήρθε η πρόταση πως αντέδρασες; Φοβήθηκες στην σκέψη της προοπτικής του εξωτερικού;

«Σίγουρα ήμουν επιφυλακτικός. Αλλά πάντα ήθελα να δοκιμάσω το εξωτερικό και τότε θεώρησα πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνω».

«Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά...»

Ηταν εύκολη απόφαση για σένα να αφήσεις τον Αστέρα, ένα γνωστό σου «περιβάλλον» και να μετακομίσεις σε μία ξένη χώρα, χωρίς κανέναν δίπλα σου;

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Ιδιαίτερα με τη διαφορά κλίματος που έχουμε σαν χώρες. Ωστόσο, εδώ οι άνθρωπο είναι πολύ ευγενικοί και με αγκάλιασαν αμέσως».

Πως ήταν το ξεκίνημα σου στη νέα ομάδα; Δυσκολεύτηκες με τη γλώσσα; Πως σε υποδέχθηκαν οι νέοι σου συμπαίκτες και ο προπονητής σου;

«Το καλό με τους Φινλανδούς είναι ότι μιλάνε όλοι αγγλικά σε πολύ καλό επίπεδο. Οπότε το θέμα της γλώσσας δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα».

Πώς ζουν στη Φινλανδία το ποδόσφαιρο;

«Στη Φινλανδία αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Στηρίζουν πολύ την ομάδα αλλά δεν υπάρχει το πάθος που έχει  το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Πως είναι η ζωή σου στο Ελνσίνκι; Ποια η καθημερινότητα σου;

«Η ζωή στο Ελσίνκι ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι κυλάει ευχάριστα. Είναι μια όμορφη πόλη. Οσο για την καθημερινότητά μου κυριαρχεί η προπόνηση και η ξεκούραση».

Εχεις μάθει φινλανδικά;

Γιώργος Κανελλόπουλος

«Είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα. Το μόνο που ξέρω είναι μερικές λέξεις».

Τι είναι αυτό που σου λείπει από την Ελλάδα;

«Σίγουρα οι άνθρωποι που νιώθω κοντά μου. Το κλίμα και ο καιρός επίσης και γενικά ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα».

«Θέλω ο Αστέρας να πηγαίνει καλά»

Παρακολουθείς τον Αστέρα;

«Οποτε έχω την ευκαιρία εννοείται πως τον παρακολουθώ. Θέλω να πηγαίνει καλά».

Παρακολούθησες καθόλου το περυσινό πρωτάθλημα; Σου έκανε εντύπωση κάποια ομάδα;

«Ισως ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην ιστορία. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες ήταν πολύ ανταγωνιστικές και σε πολύ καλό επίπεδο μέχρι το τέλος».

Εισαι ευχαριστημένος έως τώρα με την απόδοση σου;

«Είμαι ευχαριστημένος, αλλά πιστεύω ότι έχω να δώσω κι άλλα...».

«Μπορούμε να νικήσουμε και την Μόλντε»

Πρόσφατα αγωνίστηκες βασικός και πραγματοποίησες πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Λάρνε, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα να πάρει την πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πως έζησες αυτή την πρόκριση;

«Ηταν κάτι ξεχωριστό που δεν έχω ξαναζήσει στην καριέρα μου. Σίγουρα θα θυμάμαι για πολύ καιρό αυτή την εμπειρία».

«Ολοι ονειρεύονται μια ημέρα να αγωνιστούν στο Champions League»

Πως είναι για ένα παιδί 23 ετών να αγωνίζεται σε προκριματικά Champions League;

«Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που όλοι ξεκινάνε το ποδόσφαιρο και ονειρεύονται μια ημέρα να αγωνιστούν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι απλά ξεχωριστό».

Και τώρα Μόλντε. Πιστεύεις θα πετύχετε την πρόκριση;

«Είναι μια δύσκολη ομάδα, αλλά εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας. Θα τα καταφέρουμε».

Με την Ελσίνκι αγωνίστηκες και στον πρώτο σου τελικό και μάλιστα σήκωσες το πρώτο σου τρόπαιο. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Πάντα υπάρχουν θετικά συναισθήματα όταν κατακτάς έναν τίτλο. Είναι πολύ όμορφο».

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι στην καριέρα σου;

«Νομίζω πως όχι. Ολα γίνονται για κάποιον λόγο οπότε δεν θα άλλαζα κάτι».

Γιώργος Κανελλόπουλος και Γκάρι Ροντρίγκες ©Intime

Ποιο είναι το όνειρο του Γιώργου Κανελλόπουλου;

«Το όνειρό μου είναι να είμαι χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Από εκεί και πέρα να παίξω σε μια κορυφαία ομάδα σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα».

Εχεις αγωνιστεί και με την Εθνική U21. Είναι το όνειρο σου να αγωνιστείς και με την ομάδα ανδρών;

«Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο να εκπροσωπήσει τη χώρα του, οπότε ναι..».

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε νεαρά παιδιά που ξεκινάνε τώρα το ποδόσφαιρο;

«Να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να το ευχαριστιούνται».