Ο Κορωνιός, ο φύλακας Σωκράτης και το ανοιχτό γήπεδο της Πρόνοιας

Γιάννης Πάλλας 14:58 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 06.11.2023

Μια ξεχωριστή ιστορία, από τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, έφερε στο φως ο Άγγελος Κορωνιός, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal.

Ο Άγγελος Κορωνιός μίλησε για όλα στη συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στο Sportal. O θρυλικός σκόρερ αναφέρθηκε σε άγνωστες πτυχές της καριέρας του, από τα χρόνια που κυριαρχούσε στα παρκέ, έως και σε άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του.

Μία εξ αυτών ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Για την ακρίβεια, ο Κορωνιός αποκάλυψε μια ξεχωριστή ιστορία από το ανοιχτό γήπεδο της Πρόνοιας, εκεί όπου περνούσε όλη τη μέρα, παίζοντας μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, χαμογελώντας: «Επειδή θέλεις να μάθεις μια ιστορία για να γελάσεις. Αυτό που είπες ισχύει έμπαινα απ’ όπου μπορούσα για να προπονηθώ μόνος μου. Η πλάκα η μεγάλη ήταν ότι στο γήπεδο που μεγάλωσα στο ανοιχτό γήπεδο της Πρόνοιας στη Θηβών που ήταν δίπλα ακριβώς στο σπίτι μου, ήμουν από το πρωΐ μέχρι το βράδυ. Αυτό το γήπεδο είχε ένα φύλακα το Σωκράτη, ο οποίος είχε κάποιο κινητικό πρόβλημα και είχε ένα τρίκυκλο. Αυτό το γήπεδο έκλεινε κάποια στιγμή το μεσημέρι και άνοιγε το απόγευμα. Εγώ όμως δεν έφευγα από το γήπεδο, ήθελα να μένω στο γήπεδο. Οπότε είχα τρυπήσει δυο-τρία σημεία για να μπορέσω να μπω να κάνω προπόνηση.

Αυτός ο άνθρωπος δεν ξέρω τώρα αν ζει μακάρι να ζει θυμάμαι το όνομα του καλή του ώρα. Είχε μάθει ότι εγώ μπαίνω στο γήπεδο και προσπαθούσε να με κυνηγήσει για να με πιάσει για να με βγάλει έξω από το γήπεδο. Με αποτέλεσμα τι γινότανε; Εγώ έτρεχα από τη μια τρύπα να βγω και αυτός έτρεχε με το τρίκυκλο να με προλάβει. Οπότε μόλις τον έβλεπα και έφτανε πήγαινα στην άλλη τρύπα και έρχονταν ξανά με το τρίκυκλο. Οπότε καταλαβαίνεις κάναμε ένα γύρω-γύρω για να μπορέσω να φύγω να μην με προλάβει να με πιάσει. Υπήρχε ένα γέλιο εκείνη τη στιγμή και αυτό μου έχει μείνει. Γινότανε συχνά γιατί έκλεινε το γήπεδο, ήθελε να φύγει να πάει να ξεκουραστεί και εγώ καθόμουν στο γήπεδο. Αυτό γινότανε κάθε ημέρα. Στηνόταν ολόκληρο σχέδιο για να μπορέσω να παίξω».