Ο Μπερμπάτοφ στο Sportal για τον Ντεσπόντοφ: «Ετοιμος για επιτυχίες στον ΠΑΟΚ»

Ο Μπερμπάτοφ στο Sportal για τον Ντεσπόντοφ: «Ετοιμος για επιτυχίες στον ΠΑΟΚ»

Κώστας Τόπας 09:55 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 07.09.2023

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ στο καλοκαιρινό παζάρι κι αποκτήθηκε για να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Κατάλληλος για να μιλήσει για τον 26χρονο εξτρέμ δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον συμπατριώτη του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος μέσω του Sportal, εξέφρασε τη δική του άποψη για τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό των «ασπρόμαυρων».

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ο πρώην Βούλγαρος επιθετικός ήταν σε προχωρημένες επαφές με την Άστον Βίλα, όμως η μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο «ναυάγησε», με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ως βασική αιτία την οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Μπερμπάτοφ αποτελούσε διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τον ντύσει στα «ασπρόμαυρα».

Τελικά, οι πιέσεις των διοικούντων τον ΠΑΟΚ απέφεραν καρπούς, καθώς την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, ήρθε η θετική απάντηση από την πλευρά του πρώην αστέρα της Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Μονακό μεταξύ άλλων. Με τον «Δικέφαλο του Βορρά» , αγωνίστηκε σε 25 αγώνες, έχοντας απολογισμό πέντε τέρματα, εκ των οποίων οι πέντε συμμετοχές καταγράφηκαν στην Ευρώπη και τη φάση των ομίλων του Europa League.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αυτό που συνδέει τον Μπερμπάτοφ με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι ότι αμφότεροι κατάγονται από την Βουλγαρία, με τον παλαίμαχο επιθετικό να μιλάει στο Sportal για την μεταγραφή του 26χρονου επιθετικού στους «ασπρόμαυρους», ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης από την Βουλγαρία, που θα φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ. Βέβαια, η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι όταν ο Μπερμπάτοφ, υπέγραψε στον «Δικέφαλο του Βορρά», ήταν στα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Τώρα, ο Ντεσπόντοφ είναι στην άνθηση του και ήδη έχει αποτελέσει τον κορυφαίο Βούλγαρο ποδοσφαιριστή τα τελευταία τρία χρόνια.

Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι ότι τόσο ο Μπερμπάτοφ, όσο και ο Ντεσπόντοφ απάντησαν θετικά στην πρόταση του ΠΑΟΚ την ίδια ημερομηνία, στις 2 Σεπτεμβρίου. Τότε, οι «ασπρόμαυροι» με τον Μάκη Γκαγκάτση κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του «Ντίμι» και να δηλώσουν τον Βούλγαρο σούπερ σταρ στην ευρωπαϊκή λίστα, κάτι που επανέλαβαν, οκτώ χρόνια αργότερα, με τον Ντεσπόντοφ.

Μιλώντας στο Sportal, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ τόνισε χαρούμενος για την μεταγραφή του Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα προσφέρει πολλά στον αγωνιστικό χώρο τα οποία θα αρέσουν στους οπαδούς των «ασπρόμαυρων».

«Χαίρομαι που ο Κίριλ έγινε μέλος του ΠΑΟΚ, μιας από τις πρώην ομάδες μου, και του εύχομαι καλή τύχη! Έχει ήδη μια εμπειρία στο εξωτερικό, οπότε ελπίζω τώρα να είναι πιο ώριμος, να αγκαλιάσει αυτή τη νέα πρόκληση πολύ περισσότερο από την προηγούμενη και να πετύχει ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, οι οπαδοί αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα θερμά και πιστεύω ότι θα τους αρέσει αυτό που θα φέρει ο Κίριλ στην επίθεση. Όλα είναι στο χέρι του για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ως ποδοσφαιριστής και να συνεχίσει να ευχαριστεί τόσο όλους τους Βούλγαρους όσο και τη νέα του ομάδα, τον ΠΑΟΚ! Καλή επιτυχία και προχωρήστε μπροστά αδέρφια μου στον ΠΑΟΚ!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Sportal ο Μπερμπάτοφ.