Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Αξίζαμε να είμαστε στον τελικό μετά απ' όσα περάσαμε»

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Sportal: «Αξίζαμε να είμαστε στον τελικό μετά απ' όσα περάσαμε»

Χρήστος Τσάλτας 15:49 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 26.09.2023

Το σημείο αναφοράς στην μεγάλη νίκη της Σερβίας κόντρα στον Καναδά, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, μίλησε στο Sportal για τον θρίαμβο της ομάδας του, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι Σέρβοι άξιζαν να βρίσκονται στο παιχνίδι που θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο.

Αποστολή στη Μανίλα

Στο ξεκίνημα του τουρνουά σχεδόν κανένας δεν περίμενε να φτάσει η Σερβία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, όμως βάλθηκε να τρελάνει τους πάντες και στη Μανίλα έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.

Οι Σέρβοι κυριάρχησαν κόντρα στον Καναδά, δεν άφησαν κανένα περιθώριο και έφτασαν εμφατικά στη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου θα παλέψουν για το χρυσό μετάλλιο.

Για να φτάσουν εκεί χρειάστηκαν μια μεγάλη εμφάνιση από τον παίκτη που κοντά στο καλάθι είναι πραγματικό σημείο αναφοράς. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έβαλε στα... καλάθια την φροντ λάιν της ομάδας του Τζόρντι Φερνάντεθ, κάνοντας ό,τι ήθελε και όπως εκείνος το ήθελε.

Υπήρχαν στιγμές μάλιστα που έμοιαζε ασταμάτητος όταν πατούσε παρκέ. Και αυτό έχει εξήγηση. «Είχα νωθρό ξεκίνημα, αλλά ήξερα ότι είχε δρόμο το παιχνίδι, ήταν αγώνας 40 λεπτών. Όταν παίζω αποκτάω αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να πιέσω το παιχνίδι και αυτό έκανα», ανέφερε μιλώντας στο Sportal με το πέρας του αγώνα.

Το φετινό καλοκαίρι μάλιστα κατάφερε να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα. Ποιο ήταν αυτό; Να κατακτήσει ένα μετγάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο για τον ίδιο. «Είμαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει ότι «είναι όνειρο για κάθε παιδί στη Σερβία να κερδίσει κάτι με την εθνική ομάδα όταν μεγαλώσει. Είναι το πρώτο για κάθε Σέρβο. Επιτέλους τα κατάφερα. Θα απολαύσω τον τελικό και θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα».

Για να κερδίσει η Σερβία μια ομάδα σαν τον Καναδά, που αρέσκεται σε up tempo παιχνίδι, έπρεπε να θέσει τον κανονα της και να ακολουθήσει το δικό της πλάνο. Ποιο ήταν αυτό; «Το πλάνο ήταν να ρίξουμε εμείς το πρώοτ χτύπημα, να θέσουμε τον τόνο. Εάν ακολουθήσουμε τον ρυθμό του Καναδά θα ήταν αδύνατο να κερδίσουμε. Είναι τόσο καλοί στο τρανζίσιον και στο γρήγορο παιχνίδι. Έπρεπε να γίνουμε εμεις η ομάδα που θα έθετε τον ρυθμό και αυτό κάναμε».

Πριν από το τουρνουά ουδείς περίμενε την Σερβία να βρεθεί στο ραντεβού για το χρυσό μετάλλιο. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο δεν πτόησε κανέναν, αλλά έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση για τη συνέχεια του τουρνουά. «Πριν το τουρνουά κανείς δεν περίμενε από εμάς να κάνουμε κάτι. Ήμασταν ταπεινοί, δουλεύαμε σκληρά και ξέραμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι με αυτό το μπάσκετ που παίζουμε», υπογράμμισε ο Σέρβος σέντερ.

Μαζί με το περιστατικό με τον Μπόρισα Σίμανιτς, η Σερβία «ατσαλώθηκε» για τα καλά.

«Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε», ανέφερε χωρίς περιστροφές ο «Μίλου», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «έχουμε πραγματικά πολύ καλή ομάδα και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και κάνει το καλύτερο που μπορεί. Είμαστε σπουδαία ομάδα. Δεν είναι ένας παίκτης, αλλά 11 -δυστυχώς- αυτή τη στιγμή. Αξίζαμε να είμαστε στον τελικό».

Από το παιχνίδι με ητν Ιταλία και μετά η Σερβία παρουσίασε ένα πολύ διαφορετικό και σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο. Κάτο το οποίο έχει εξήγηση. «Μετά από αυτή την ήττα κλειστήκανε στο ξενοδοχείο και αρχίσαμε να συζητάγαμε τι δεν κάναμε καλά. Γίναμε ομάδα μετά από αυτό. Γίναμε η καλύτερη εκδοχ'ή της ομάδας».

Όσο για το τέλος, του ρωτήσαμε αν αυτή η επιτυχία με την εθνική Σερβίας μπορεί να ανοίξει τον χορό, για τον ίδιο, ενόψει της νέας σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον οποίο επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι.

Ο ίδιος πάντως ήταν απόλυτα ειλικρινής. «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον Ολυμπιακό, για να είμαι ειλικρινής, σκέφτομαι την εθνική ομάδα και έχω μια δουλειά να τελειώσω εδώ. Όταν τελειώσω τη δουλειά τότε θα σκεφτώ τον Ολυμπιακό».

Η Σερβία κόντρα σε όλους και σε όλα κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Κάτι που ουδείς περίμενε, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς το έκανε πράξη. Με έναν Νίκολα Μιλουτίνοφ βγαλμένο από όνειρο να την οδηγεί, μαζί με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Και ακόμα δεν έφτασε στον τερματισμό...

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.