Οι πολύ... μηχανές

Χριστίνα Βραχάλη 13:01 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 06.12.2023

Οι τρεις ΠΟΛΥ...ΜΉΧΑΝΕΣ συναντήθηκαν στην πίστα ARP στις Αφίδνες. Φόρεσαν τις στολές τους και τα κράνη τους, καβάλησαν τις μοτοσικλέτες τους και ετοιμάστηκαν για το πιο σπιντάτο #equalvoice του sportal.gr!

ΕΛΣΑ ΣΠΑΡΟΥ

Υποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού. Μπάρκαρε για μήνες… Όταν επέστρεψε είχε πάρει ήδη την απόφαση πως η ταχύτητα και οι δύο τροχοί θα την κέρδιζαν. Είναι πλέον προπονήτρια αγωνιστικής οδήγησης και στον ελεύθερο χρόνο της κασκαντέρ σε ταινίες και διαφημίσεις!

ΤΖΟ ΛΑΔΑ

Η πρώτη Ελληνίδα που διακρίθηκε ανάμεσα σε άνδρες σε αγώνες ταχύτητας! Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κατηγορίες γυναικών και οι αγώνες είναι μικτοί (!). Η ίδια μιλά για το respect που έχει εισπράξει από τους άνδρες συναθλητές της αλλά και για τον ενθαρρυντικό τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρ’ όλα αυτά, δε συμβαίνει το ίδιο και στο δρόμο. Εκεί επικρατεί το... χάος. Γεγονός που την “ανάγκασε” να σταματήσει να οδηγεί εκτός πίστας. Το ίδιο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία λαμβάνει συνεχώς σεξιστικά σχόλια. Η Τζο πριν από μερικά χρόνια, το 2007, είχε ένα σοβαρό ατύχημα

Έπεσε με τη μοτοσικλέτα της, δύο στενά από το σπίτι της. Χτύπησε το κεφάλι της. Δε φορούσε κράνος. Έμεινε μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο. Κι αποχωρίστηκε την αγάπη της για 13 ολόκληρα χρόνια. Το 2020 η αδερφή της διαγνώστηκε με καρκίνο. Ήταν η αφορμή να επιστρέψει στους αγώνες. Και ο σκοπός ιερός. Να διαδώσει το μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το κατάφερε. Τράβηξε πάνω της όσα περισσότερα βλέμματα μπορούσε, (ούσα η μοναδική γυναίκα που έτρεχε σε αγώνες) και φώναξε με το δικό της τρόπο, πως σε αυτόν τον αγώνα καμία γυναίκα δεν είναι μόνη.

ΤΟΝΙΑ ΚΟΡΡΕ

Ετών 13. Μαθήτρια. Συνδυάζει την πίστα με το διάβασμα. Κι όταν κάποιοι αμφισβητούν αυτό που κάνει δείχνει το μετάλλιο που κατέκτησε πριν λίγο καιρό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στις Σέρρες. Όνειρό της είναι σε δέκα χρόνια από τώρα, να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά και που αγαπά με τα ...χίλια!