Ρούσεφ στο SPORTAL: «Η ΑΕΚ θα κερδίσει το ντέρμπι, ο Αλμέιδα έχει νοοτροπία νικητή»
i

Ιβάν Ρούσεφ/©Intime

Ρούσεφ στο SPORTAL: «Η ΑΕΚ θα κερδίσει το ντέρμπι, ο Αλμέιδα έχει νοοτροπία νικητή»

Κώστας Τόπας 13:20 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 05.09.2023

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Ιβάν Ρούσεφ μίλησε για την εικόνα της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα, τον Ματίας Αλμέιδα, την δυναμική της «OPAP Arena» αλλά φυσικά και για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο 43χρονος πλέον παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής ακαδημιών, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών ανακηρύχθηκε ο καλύτερος Νέος ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του, γεννημένος στο Μπούργκας της Βουλγαρίας, έφτασε στη χώρα μας σε μικρή ηλικία. Κανείς δεν το περίμενε, ούτε ενδεχομένως και ο ίδιος ότι θα περνούσε μια ολόκληρη ζωή στα ελληνική γήπεδα. Στην ηλικία των 20 όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της εθνικής ελπίδων στην Βουλγαρία, Έλληνας μάνατζερ τον εντόπισε και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα.

Το Αιγάλεω ήταν και ο πρώτος του σύλλογος, με τον οποίο αγωνίστηκε για μισή σεζόν και κατέγραψε 14 συμμετοχές με απολογισμό πέντε τέρματα. Το 2001 η ΑΕΚ, η οποία παρακολουθούσε την πορεία του, τον έκανε δικό της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, ο Ιβάν Ρούσεφ, άργησε να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» μιας και αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Αθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης. Το 2003 επέστρεψε και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, έχοντας για προπονητές τους Μπάγεβιτς και Σάντος και με απολογισμό 35 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.

Μιλώντας στο SPORTAL, o Ιβάν Ρούσεφ μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, τον Ματίας Αλμέιδα, την δυναμική της «OPAP Arena» αλλά φυσικά και για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένα ντέρμπι πολύ δύσκολο και για της δυο ομάδες με μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ προέρχεται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και η νίκη είναι μονόδρομος. Ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη επί του Λεβαδειακού ξανά αύξησε την διαφορά στο +7 βαθμούς από την ΑΕΚ και θα παίξεις για δύο αποτέλεσμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ. Σίγουρα όμως θα την βοηθήσει στην ψυχολογία της και να δει με μεγαλύτερη  αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια».

Ο Ιβάν Ρούσεφ πανηγυρίζει με Ίβιτς και Σοάρες

Για την εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα: 

«Η ΑΕΚ στην αρχή του πρωταθλήματος δεν ξεκίνησε πολύ καλά και είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Το τελευταίο διάστημα όμως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα που χαίρεσαι να το βλέπεις. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε  πολύ καλά το πρωτάθλημα με 10 σερί νίκες με καλό ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια και γέμισε με αισιοδοξία τον κόσμο του για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως τα τελευταία παιχνίδι η απόδοση του είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και προβληματίζει με αποτέλεσμα να χάνει βαθμούς από ομάδες που φυσιολογικά θα έπρεπε να κερδίσει».

«Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό»

Για τον νικητή του ντέρμπι:

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει το παιχνίδι γιατί αγωνιστικά αυτή την στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό έχει πιο ποιοτικούς παίκτες και παίζει στην έδρα της που το γήπεδο και ο κόσμος της είναι η μεγάλη της δύναμη».

«Στολίδι η "OPAP Arena"»

Για την «OPAP Arena»:

«Βιώνουμε μοναδικές στιγμές σε κάθε παιχνίδι εντός έδρας. Είναι κάτι μοναδικό και συγκινητικό, ανυπομονούμε ποτέ θα έρθει η Κυριακή για να παραβρεθούμε στο γήπεδο Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο μας το κ.Μελισσανίδη για αυτό το στολίδι που έφτιαξε γιατί μόνο αυτός θα μπορούσε να το κάνει».

Εχοντας αγωνιστεί στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ, πως είναι για εσάς η «OPAP Arena»;

«Θα παίξει καθοριστικό ρόλο η έδρα την Κυριακή. Είναι ένα γήπεδο με αυτή την ακουστική από τον κόσμο που δίνει φτερά στους παίκτες  της ΑΕΚ και καταπίνει τον αντίπαλο. Και στο παλιό γήπεδο έχουμε ζήσει ιστορικές στιγμές με πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα αλλά το καινούργιο γήπεδο είναι ένας επίγειος παράδεισος».

Ο Ιβάν Ρούσεφ και ο Νίκος Λυμπερόπουλος/©Intime

«Ο Αλμέιδα έχει νοοτροπία νικητή»

Για τον Ματίας Αλμέιδα:

«Ο Αλμείδα κάνει εξαιρετική δουλειά στη ΑΕΚ. Έχει δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμ  που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μια ομάδα. Έχει τον τρόπο να παίρνει από κάθε ποδοσφαιριστή το 100% είτε ξεκινάει βασικός είτε μπαίνει αλλαγή. Το ποδόσφαιρο που εφαρμόσει είναι παραγωγικό, δημιουργικό, ελκυστικό που ταιριάζει στην φιλοσοφία της ΑΕΚ. Και το πιο σπουδαίο είναι ότι έχει νοοτροπία νικητή και αυτό το έχει περάσει στους παίκτες».

«ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τον πρώτο λόγο για τίτλο, αλλά...»

Για το φαβορί του πρωταθλήματος:

«ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν τον πρώτο λόγο αλλά μην ξεγράψουμε και τον Ολυμπιακό οποίος θα κυνηγήσει και αυτός της πιθανότητες να κατάκτηση το πρωτάθλημα».

Για το αν θα παρευρεθεί στην «OPAP Arena» για το ντέρμπι:

«Δεν θα μπορούσα να είμαι μακριά από την μεγάλη μου αγάπη την ΑΕΚ και μαζί με όλους τους Αεκτζήδες που θα παρευρεθούν στο γήπεδο θα  φωνάξουμε τα υποστηρίξουμε, τα δώσουμε όλοι μας την ενέργεια να βοηθήσουμε τους παίκτες μας και να κερδίσουν το παιχνίδι».