Συγκίνησε ο Άντι Μάρεϊ: «Γιαγιά, αυτό είναι για σένα» (vid)

Συγκίνησε ο Άντι Μάρεϊ: «Γιαγιά, αυτό είναι για σένα» (vid)

Sportal newsroom 10:12 - 16.09.2023

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε τον Λεάντρο Ριέντι για το Davis Cup και αφιέρωσε τη νίκη του στη γιαγιά του που έφυγε από τη ζωή.

Στη γιαγιά του αφιέρωσε τη νίκη επί του Λεάντρο Ριέντι για το Davis Cup ο Άντι Μάρεϊ. Ο 36χρονος Βρετανός επιβλήθηκε με 6-7 (7), 6-4, 6-4 του Ελβετού, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Άντι Μάρεϊ απώλεσε το πρώτο σετ και στη συνέχεια έκανε την ανατροπή φτάνοντας στη νίκη. Μετά την επικράτησή του, ο 36χρονος Βρετανός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

«Είναι η κηδεία της γιαγιάς μου σήμερα», είπε φανερά συγκινημένος ο Βρετανός, με χιλιάδες κόσμο στις κερκίδες να τον χειροκροτά και να του δίνει δύναμη.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου που δεν μπορώ να είμαι εκεί... Γιαγιά, αυτό ήταν για σένα», πρόσθεσε ο Μάρεϊ. Ο Βρετανός τενίστας αποχώρησε αφού ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο Άντι Μάρεϊ γεννήθηκε το 1987 στη Σκωτία. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Wimbledon και ένα US Open στην καριέρα του. Συνολικά, έχει πάρει 46 τίτλους, που τον τοποθετεί στη 15η θέση της σχετικής λίστας.

Ο Μάρεϊ ο μοναδικός τενίστας που έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο μονό. Ο Μάρεϊ έφτασε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Νοέμβριο του 2016, ωστόσο σειρά τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την εκπληκτική του πορεία μένοντας για αρκετό καιρό εκτός αγώνων.

Τα τελευταία χρόνια, ο 36χρονος Βρετανός έχει επανέλθει και βρίσκεται στο Νο.41 του κόσμου. Έχει εισπράξει πάνω από 64 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.