Εκτός Wimbledon ο Νικ Κύργιος

Νικ Κύργιος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Εκτός Wimbledon ο Νικ Κύργιος

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:50 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 03.07.2023

Ο Νικ Κύργιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έκανε γνωστό το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχει στο Wimbledon.

Ο Νικ Κύργιος, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τελικό του περσινού Wimbledon, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, φέτος δεν θα δώσει το παρών στην διοργάνωση. 

Ο Αυστραλός τενίστας  με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση, λόγω προβλήματος στον καρπό του. 

Αναλυτικά τι έλεγε η ανάρτηση του 28χρονου τενίστα: 

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω πως θα πρέπει να αποσυρθώ από το Wimbledon φέτος. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου, είχα κάποιους πόνους στον καρπό μου κατά τη διάρκεια του τουρνουά στη Μαγιόρκα. 

Για προληπτικούς λόγους έκανα εξετάσεις και έδειξαν ρήξη συνδέσμου στον καρπό μου. Προσπάθησα τα πάντα για να μπορώ να παίξω και είμαι απογοητευμένος που το λέω, αλλά δεν είχα αρκετό χρόνο πριν από του τουρνουά. Θα επιστρέψω, όπως πάντα, εκτιμώ την στήριξη από τους φανς μου».

Ο Κύργιος είχε προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν στο κεντρικό court τη Δευτέρα (3/7). Ο 28χρονος τενίστας δεν μπόρεσε να ενισχύσει τη μοναδική του εμφάνιση στον τελικό του Grand Slam μετά την αποχώρησή του από το Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο λόγω τραυματισμού στο γόνατο που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. 

Επίσης ο Κύργιος είχε παίξει μόνο έναν αγώνα από τότε, όπου ηττήθηκε από τον Γου Γιμπίνγκ στο τουρνουά της Στουτγάρδης τον περασμένο μήνα, και παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πριν από το τουρνουά την Κυριακή (2/7) ότι «σχεδόν φοβόταν» την επιστροφή του.