Ο προπονητής που οδήγησε τον Ρότζερ Φέντερερ στον πρώτο τίτλο του Wimbledon ακρωτηρίασε το πόδι του

Ρότζερ Φέντερερ

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Ο προπονητής που οδήγησε τον Ρότζερ Φέντερερ στον πρώτο τίτλο του Wimbledon ακρωτηρίασε το πόδι του

Sportal newsroom 10:31 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 19.10.2023

Ο Πίτερ Λούντγκρεν, ο οποίος ήταν προπονητής του Φέντερερ όταν κατέκτησε το Wimbedon το 2003 αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό αφού έσπασε το πόδι του.

Ο προπονητής που βοήθησε τον θρύλο του τένις Ρότζερ Φέντερερ να κερδίσει τον πρώτο του θρίαμβο στο Wimbledon ακρωτηριάστηκε το πόδι του. Ο Πίτερ Λούντγκρεν δούλεψε μαζί με τον Ελβετό τενίστα του από το 2000 μέχρι το 2003, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα 20 Grand Slam του.

Ο Λούντγκρεν είναι ένας εκ των κορυφαίων προπονητών τένις στον κόσμο. Το γεγονός πως συνεργάστηκε με τρεις τενίστες που ανέβηκαν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Μαράτ Σάφιν και τον Μαρσέλο Ρίος επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 

Ο 58χρονος πλέον αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι είχε σπάσει το αριστερό του πόδι. Ο Λούντγκρεν παρέμεινε στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες και το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Έγραψε στα social media: «Δυστυχώς, αναγκάστηκα να ακρωτηριάσω το πόδι μου πριν από 10 μέρες λόγω της μόλυνσης που είχα. Ο σπασμένος αστράγαλός μου δεν επουλώθηκε λόγω του διαβήτη τύπου 2. Τώρα νιώθω ξανά καλά και σύντομα θα ξεκινήσει η αποθεραπεία μου». 

Τσιτσιπάς: «Πριν την Μπαντόσα είχα μόνο το τένις, εκείνη μου έδωσε μία άλλη οπτική για τη ζωή»
ΤΕΝΙΣ

18:02 - 18.10.2023

Τσιτσιπάς: «Πριν την Μπαντόσα είχα μόνο το τένις, εκείνη μου έδωσε μία άλλη οπτική για τη ζωή»

Για τη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στάθηκε στο γεγονός πως η γνωριμία του με την 25χρονη τενίστρια τον έκανε να δει αλλιώς τη ζωή.

Ο Λούντγκρεν παράλληλα ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς του φίλους για τις ευχές: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τα σας καλά λόγια που έλαβα στο FB! Με βοηθούν πραγματικά τώρα να αναρρώσω».