Η πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη στη Ζενγκζού

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Η πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη στη Ζενγκζού

Sportal newsroom 17:10 - 09.10.2023

Την Κινγουέν Ζενγκ θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Ζενγκζού.

Μία... γηπεδούχο θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της πόλης Ζενγκζού της Κίνας. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα παίξει με την Κινγουέν Ζενγγκ με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η 21χρονη Κινέζα επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 της Κατερίνα Βολόντκο και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Η Ζενγκ είναι στο Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει έναν τίτλο στην καριέρα της, τη φετινή σεζόν στο Παλέρμο.

Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρήσεις άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η Μαρία Σάκκαρη είχε νικήσει με 6-1, 6-4 τον Ιανουάριο του 2022 στον δεύτερο γύρο του Australian Open και 6-2, 3-6, 6-3 τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς στο τουρνουά του Κατάρ.

Η Κινγουέν Ζενγκ έφθασε μέχρι τα προημιτελικά στο φετινό US Open, χάνοντας από την Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-1, 6-4. Η Κινέζα είχε αποκλείσει στην πορεία της την Ονς Ζαμπέρ με 6-2, 6-4 στη φάση των «16». Η Σάκκαρη, που πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε το 1000άρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα μετράει 9 νίκες στα 11 τελευταία ματς που έχει δώσει.

Οι αθλητές που... σάρωσαν στις Περιφερειακές Εκλογές στο πλάι του Νίκου Χαρδαλιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:09 - 09.10.2023

Οι αθλητές που... σάρωσαν στις Περιφερειακές Εκλογές στο πλάι του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συγκέντρωσε ένα ποσοστό άνω του 43% που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή στο αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής, έχοντας παράλληλα πολλά ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού στο ψηφοδέλτιο του.

Το τουρνουά της Ζενγκζού είναι το τελευταίο της φετινής σεζόν για τη Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν στην ένατη θέση του race και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στο WTA Finals, εκτός αν αποσυρθεί κάποια από τις υπόλοιπες τενίστριες και πάρει μέρος ως επιλαχούσα.