Η Έλενα Ριμπάκινα αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά του Μαϊάμι

Η Έλενα Ριμπάκινα αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά του Μαϊάμι

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:37 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 25.03.2024

Η Έλενα Ριμπάκινα θα είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι.

Την Έλενα Ριμπάκινα θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι. Η τενίστρια από το Καζακστάν επικράτησε 6-3, 7-5 της Μάντισον Κις και προκρίθηκε στην οκτάδα της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στην οκτάδα του τουρνουά χωρίς αγώνα αφού η Άνα Καλίνσκαγιά αποσύρθηκε με πρόβλημα στο μηρό.

Η Μαρία Σάκκαρη έχει αναμετρηθεί με την Έλενα Ριμπάκινα τρεις φορές. Η τενίστρια από το Καζακστάν μετράει δύο νίκες.

Η Ριμπάκινα είχε επικρατήσει 3-6, 7-5, 6-1 της Σάκκαρη στην πρώτη τους αναμέτρηση στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης τον Φεβρουάριο του 2020. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 7-5, 6-4 Μάρτιο του 2022 στα προημιτελικά του Indian Wells.

Ο τελευταίος χρονικά αγώνας των δύο τενιστριών έγινε στο WTA Finals στο Κανκούν τον Οκτώβριο του 2023. Τότε, η Ριμπάκινα νίκησε με 6-0, 6-7(4), 7-6(2) για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η Ριμπάκινα έκανε κρίσιμο μπρέικ στο όγδοο γκέιμ του αγώνα και στη συνέχεια έκλεισε το πρώτο σετ στο δικό της σερβίς. Στο δεύτερο σετ, η τενίστρια από το Καζακστάν προηγήθηκε νωρίς με μπρέικ για το 3-1 αλλά η Κις είχε απάντηση για το 4-3. Η Ριμπάκινα έκανε δεύτερο μπρέικ, σε πολύ κρίσιμο σημείο και πήρε τη νίκη στο δικό της σερβίς.

Ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σακκάρη κέρδισε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαϊάμι θα βρεθεί στο Νο.7 εκτοπίζοντας την Τσινγουέν Ζενγκ, που αποκλείστηκε νωρίτερα.

Αν η Μαρία Σάκκαρη προκριθεί στην τετράδα, τότε θα ανέβει στο Νο.6 του κόσμου αφήνοντας εκτός την Ονς Ζαμπέρ, που έχει επίσης αποκλειστεί. Υπάρχει ένα σενάριο που φέρνει τη Σάκκαρη και πάλι στο Top-5.

Αν η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πάρει τον τίτλο και η Τζέσικα Πεγκούλα δεν προκριθεί στα προημιτελικά, τότε η Σάκκαρη θα βρεθεί στην πέμπτη θέση του κόσμου. Όπως και να έχει, πάντως, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει βγει ήδη κερδισμένη από την πορεία της στο Μαϊάμι.