Ναδάλ: «Θα ήθελα να παίξω διπλό στους Ολυμπιακούς μαζί με τον Αλκαράθ»

Ναδάλ: «Θα ήθελα να παίξω διπλό στους Ολυμπιακούς μαζί με τον Αλκαράθ»

Sportal newsroom 09:51 - 21.09.2023

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες μαζί με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ανοιχτή είναι η αγωνιστική επιστροφή του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις αναρρώνει μετά από το χειρουργείο που έκανε προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο πόδι.

Ο Ναδάλ είχε δηλώσει ότι το 2024 θα είναι η τελευταία του χρόνια στο επαγγελματικό τένις. Όπως είχε πει τότε, μεγάλο του όνειρο είναι να καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Σημειώνεται ότι η γαλλική πρωτεύουσα είναι από τις αγαπημένες πόλεις του Ράφα αφού εκεί κατέκτησε 14 φορές το Roland Garros.

Μιλώντας στην εφημερίδα AS, o Ισπανός θρύλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού έχοντας στο πλευρό του τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο 20χρονος, νικητής του φετινού Wimbledon, θεωρείται ο επόμενος μεγάλος τενίστας στο tour και διάδοχος του Ράφα Ναδάλ.

«Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να αγωνιστώ άλλη μια φορά. Όλοι γνωρίζουν ότι πάντα ήμουν λάτρης των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές, βλέποντας την καθαρή ουσία του αθλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο Ράφα Ναδάλ.

«Σχετικά με το γεγονός να παίξω διπλά με τον Κάρλος, δεν έχω κάνει την παραμικρή κουβέντα μαζί του ως προς αυτό. Αλλά θα ήθελα και θα ήταν ένα καλό κίνητρο, ένα ακόμη κίνητρο, για μένα να μπορέσω να κλείσω τον Ολυμπιακό μου κύκλο παίζοντας με τον Κάρλος, με όλα όσα καταφέρνει, με τους νέους, και με το μεγάλο μέλλον που έχει μπροστά του», διευκρίνισε ο Ισπανός θρύλος του αθλήματος.

Ο Κάρλος Αλκαράθ είχε μιλήσει με τη σειρά του για να το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον Ράφα Ναδάλ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. «Θα ήταν ένα όνειρο. Όχι μόνο το να κερδίσεις ένα μετάλλιο στο μονό ή στο διπλό, αλλά απλώς να ζήσεις την εμπειρία του να παίζεις διπλό με το είδωλό σου, θα ήταν μια ανάμνηση που θα κρατούσα με ιδιαίτερη αγάπη», σημείωσε ο 20χρονος Ισπανός.