Ο απίθανος Ντιμιτρόφ έκοψε τον δρόμο του Αλκαράθ στο τουρνουά της Σανγκάης
i

© Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ο απίθανος Ντιμιτρόφ έκοψε τον δρόμο του Αλκαράθ στο τουρνουά της Σανγκάης

Sportal newsroom 18:13 - 11.10.2023

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πέταξε εκτός προημιτελικών του Masters της Σανγκάης τον Κάρλος Αλκαράθ.

Το παλιό... καλό του εαυτό θυμήθηκε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος τενίστας, πρώην Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε με 5-7, 6-2, 6-4 του Κάρλος Αλκαράθ και πέταξε τον Ισπανό σούπερ σταρ εκτός προημιτελικών.

Ο Ντιμιτρόφ έκανε μία απίθανη εμφάνιση στο δεύτερο και το τρίτο σετ. Ο Βούλγαρος απώλεσε το πρώτο σετ, αλλά έδειξε ότι είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εδώ και 15 χρόνια.

Ο 32χρονος Ντιμιτρόφ ήταν εντυπωσιακός, αφού κατάφερε να πάρει τέσσερα από τα πέντε μπρέικ πόιντ που είχε και έφτασε στην μεγαλύτερή του νίκη από το Indian Wells του 2021. Ο Βούλγαρος θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Τζάρι στον προημιτελικό της Σανγκάης. Ο Ντιμιτρόφ είχε να φτάσει τόσο μακριά στη Σανγκάη από το 2017.

Ο Τζάρι, ανήμερα των γενεθλίων του, λύγισε με 6-3, 5-7, 6-3 τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν και πέρασε για πρώτη φορά σε προημιτελικό Masters. Είναι, μάλιστα, και μια νίκη μακριά από την πρώτη του είσοδο στο Top 20!

Ο Ούγκο Ουμπέρ, που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, προκρίθηκε στα προημιτελικά της Σανγκάης. Ο 25χρονος Γάλλος χρειάστηκε μόνο 57 λεπτά για να αφήσει εκτός τον Αμερικανό Τζέι Τζέι Γουλφ με 6-1, 6-2 και θα περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Τόμι Πολ και τον Αντρέι Ρούμπλεφ.