Πλήρωσε τα λάθη της και αποκλείστηκε από την Αντρεέσκου η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Photo by Robert Prange/Getty Images/Ideal Images

Πλήρωσε τα λάθη της και αποκλείστηκε από την Αντρεέσκου η Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:12 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 24.03.2023

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 7-5, 3-6, 4-6 από την Μπιάνκα Αντρεέσκου και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά του Μαϊάμι.

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα από το τουρνουά του Μαϊάμι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μετά την εντυπωσιακή της πορεία στο Indian Wells, ηττήθηκε με 7-5, 3-6, 4-6 από την Μπιάνκα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση στον δεύτερο γύρο.

Η Σάκκαρη μπήκε στον αγώνα εντυπωσιακά κατακτώντας το πρώτο σετ. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η αθλήτρια που προπονείται με τον Τόμας Χιλ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο σερβίς της με αποτέλεσμα η τενίστρια από τον Καναδά, νικήτρια του US Open το 2019, να κάνει την ανατροπή.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε στον αγώνα με πολύ καλό service game αφού απειλήθηκε ελάχιστα από την Καναδή αντίπαλό της. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια «χτύπησε» με μπρέικ στο έβδομο γκέιμ του αγώνα με την Καναδή να απαντάει στο επόμενο.

Η Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για νέο μπρέικ στη συνέχεια και το έκανε στο - κρίσιμο - 11ο γκέιμ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών αντιμετώπισε με επιτυχία ένα μπρέικ πόιντ της Αντρεέσκου και έκλεισε το σετ στο δικό της σερβίς.

Στο δεύτερο σετ, η Αντρεέσκου προηγήθηκε με μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 1-4. Η Σάκκαρη αντιμετώπισε με επιτυχία μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της κρατώντας το σερβίς της για το 2-4. Η Αντρεέσκου δεν δυσκολεύθηκε στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ και να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Στο τρίτο σετ, η Σάκκαρη και η Αντρεέσκου δεν κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους στα δύο πρώτα γκέιμ. Η Καναδή έκανε δεύτερο μπρέικ και στη συνέχεια προηγήθηκε με 1-4. Η Σάκκαρη πήρε πίσω το ένα μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της σε ένα μαραθώνιο γκέιμ με επτά ισοπαλίες για το 3-4.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σέρβιρε υπό πίεση αλλά κράτησε για το 4-5 με την Αντρεέσκου να έχει την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς της. Η Σάκκαρη έσβησε δύο ματς πόιντ της Αντρεέσκου και έφερε την κατάσταση υπέρ της έχοντας μπρέικ πόιντ στο δέκατο γκέιμ. Όμως και πάλι η Αντρεέσκου είχε την απάντηση πήρε τη νίκη.

Η Μπιάνκα Αντρεέσκου θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο του τουρνουά του Μαϊάμι τη νικήτρια του ζευγαριού Σοφία Κενίν - Ανχελίνα Καλίνινα.