Ήττα για τη Σάκκαρη από την Κορνέ και αποκλεισμός στο τουρνουά του Νότιγχαμ

Ήττα για τη Σάκκαρη από την Κορνέ και αποκλεισμός στο τουρνουά του Νότιγχαμ

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:01 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 14.06.2023

Κακή εμφάνιση για τη Μαρία Σάκκαρη που αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Νότιγχαμ από την Αλιζέ Κορνέ.

Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Νότιγχαμ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με 6-1, 6-4 από την Αλιζέ Κορνέ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μία κακή εμφάνιση στον αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ελληνίδα τενίστρια στην τέταρτη αναμέτρηση που έδωσε κόντρα στην Κορνέ. Η Σάκκαρη, που ήταν στο Νο.1 του ταμπλό στη διοργάνωση, είχε κάκιστο ποσοστό στο σερβίς της αφού δέχθηκε τέσσερα μπρέικ σε όλο το ματς και «έσπασε» μία φορά το σερβίς της αντιπάλου της. Αυτό ήταν το πρώτο τουρνουά για τη Σάκκαρη στο χορτάρι.

Η Σάκκαρη μπήκε μουδιασμένη στον αγώνα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν βρήκε καλό σερβίς και έκανε πάρα πολλά λάθη. Η Κορνέ έκανε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-0 με τη Σάκκαρη να κρατάει με μεγάλη δυσκολία για το 5-1. Η Γαλλίδα τενίστρια εξαργύρωσε το πλεονέκτημά της και κατέκτησε το πρώτο σετ με μεγάλη ευκολία.

Η Κορνέ συνέχισε να κυριαρχεί στο κορτ. Η Γαλλίδα προηγήθηκε με διπλό μπρέικ για το 4-1 με τη Σάκκαρη να δείχνει σημάδια αντίδρασης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε πίσω το ένα μπρέικ και μείωσε σε 4-3 με την Κορνέ να κλείνει τον αγώνα στο σερβίς της.

Η Αλιζέ Κορνέ πέτυχε την πρώτη της νίκη κόντρα σε αθλήτρια του Top-10 από το καλοκαίρι του 2022. Στα προημιτελικά του Νότιγχαμ, η 33χρονη Γαλλίδα θα αντιμετωπίσει είτε την Καμίλα Τζόρτζι είτε την Ελίζα Μαντλίκ. 

Θυμίζουμε ότι η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκε και στο διπλό με συμπαίκτρια την Ντόνα Βέκιτς γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί στην επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.