Σάκκαρη: «Τρομακτικός ο τρόπος που διενεργείται ο έλεγχος ντόπινγκ»

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Σάκκαρη: «Τρομακτικός ο τρόπος που διενεργείται ο έλεγχος ντόπινγκ»

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:40 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 15.09.2023

Η Μαρία Σάκκαρη σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε εκτενώς στους ελέγχους ντόπινγκ με αφορμή τον τετραετή αποκλεισμό της Σιμόνα Χάλεπ.

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/9) για τη διαδικασία των ελέγχων ντόπινγκ, με αφορμή τον πρόσφατο τετραετή αποκλεισμό της Σιμόνα Χάλεπ

Θυμίζουμε ότι η Ρουμάνα, η οποία έφτασε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε το Wimbledon και το Roland Garros βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία το 2022 στο US Open και τιμωρήθηκε πριν από λίγες ημέρες με 4ετη αποκλεισμό.

«Ένα πράγμα που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι πως ο τρόπος που διαχειρίζονται κάθε κατάσταση με οποιονδήποτε παίκτη και οποιονδήποτε αθλητή, είναι απλά τρομακτικός. Θα φτάσουμε σ' ένα σημείο που θα φοβόμαστε να πάρουμε ακόμα και ηλεκτρολύτες. Ευτυχώς, δεν ήμουν σε αυτή τη θέση. Ποτέ δεν θέλω να είμαι. Είμαι αρκετά προσεκτική σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμπληρώματα, αλλά δεν ξέρω ακριβώς όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ξέρω τι γίνεται, πραγματικά δεν έχω ιδέα».

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση, είπε: «Θα βελτίωνα σίγουρα την εφαρμογή εντοπισμού, του Whereabouts App, δηλαδή. Δεν λειτουργεί καλά, είναι τραγική. Υποτίθεται πως πρέπει να μας υπενθυμίζει το καθημερινό 60λεπτο (σ.σ. timeslot) το οποίο δηλώνουμε και στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε διαθέσιμοι για ελέγχους ντόπινγκ, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Προσπαθούν να τη βελτιώσουν, αλλά δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο, και ιδιαίτερα για εμάς, που ταξιδεύουμε πολύ σε σύγκριση με άλλους αθλητές είναι πολύ αγχωτικό. Ξυπνάω σχεδόν κάθε βράδυ για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο. Αν αυτό είναι κοντά στο timeslot που έχω δηλώσει, σκέφτομαι απλώς “Να πάω; Να μην πάω; Μήπως να περιμένω να έρθουν;”». 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως κατέληξε λέγοντας πως το ντόπινγκ κοντρόλ είναι καλό για το τένις και τον αθλητισμό γενικότερα, αλλά θα πρέπει οι διαδικασίες να είναι απολύτως διαφανείς.

Tags: