Επιβλητική πρόκριση για τη Σάκκαρη
i

© Photo by Robert Prange/Getty Images

Επιβλητική πρόκριση για τη Σάκκαρη

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:14 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 27.04.2024

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε σε straight sets τη Σλόουν Στίβενς και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Μαδρίτης. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-1, 6-3 της Σλόουν Στίβενς και σφράγισε το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά την πορεία της στο τουρνουά του Τσάρλεστον όπου έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Η 28χρονη Ελληνίδα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Στίβενς και πήρε μία σχετικά άνετη νίκη δίχως να απειλείται ιδιαίτερα από την Αμερικανίδα αντίπαλό της.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σάκκαρη δεν αγχώθηκε ακόμη κι όταν η Στίβενς πήρε γρήγορα πίσω το μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πάτησε γκάζι μετά το 3-2 υπέρ της Αμερικανίδας πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σάκκαρη τελείωσε το σερί επτά νικών που είχε η Στίβενς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τη νικήτρια του ζευγαριού Χαντάντ - Ναβάρο. Αν η Σάκκαρη προκριθεί στα προημιτελικά, τότε είναι πιθανό να παίξει κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο αγωνίζεται απέναντι στη Σάρα Σορίμπες Τόρμο στον τέταρτο γύρο.

Η Μαρία Σάκκαρη έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς στο πρώτο σετ. Η Στίβενς κράτησε μόλις μία φορά το σερβίς της, την ώρα που η Σάκκαρη κυριαρχούσε στο κορτ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε δύο διαδοχικά μπρέικ και κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρώτο μετά από 28 λεπτά αγώνα.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τη Μαρία Σάκκαρη που έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ αλλά η Στίβενς είχε απάντηση και ισοφάρισε. Οι δύο τενίστριες συνέχισαν με καλό σερβίς μέχρι το 3-3 του δεύτερου σετ. Σε εκείνο το σημείο, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε απόλυτα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έλεγξε όλα τα κρίσιμα ράλι, έπαιξε κοντά στο φιλέ και πήρε την πρόκριση μετά από 63 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 18η φετινή νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της Μαδρίτης. Η Αρίνα Σαμπαλένκα, μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, στέρηση από την Ελληνίδα τενίστρια την πρόκριση στον τελικό.