Τελικός για τα αδέρφια Τσιτσιπά στην Αμβέρσα

Τελικός για τα αδέρφια Τσιτσιπά στην Αμβέρσα

23:42 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 21.10.2023

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκαν στον τελικό του τουρνουά της Αμβέρσας.

Τον πρώτο τους τίτλο ως δίδυμο θα διεκδικήσουν στην Αμβέρσα ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Τα δύο αδέρφια επιβλήθηκαν με 4-6, 7-6(5), 13-11 των Αρνεοντό/Βάισμπορν και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για τους Έλληνες τενίστες που ήρθε με ανατροπή. Η πρόκριση, μάλιστα, ήρθε λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Άρθουρ Φις στον ημιτελικό του μονού.

Αυτός είναι ο πρώτος τελικός που θα αγωνιστούν ως δίδυμο τα αδέρφια Τσιτσιπά. Για τον Πέτρο θα είναι ο πρώτος τελικός σε ATP διοργάνωση. Ο 23χρονος τενίστας, μάλιστα, θα εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top-100 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά θα είναι ο τρίτος τελικός σε διοργάνωση διπλού. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του Masters του Μαϊάμι έχοντας παρτενέρ τον Γέσλι Κούλχοφ. Το 2022, ο 25χρονος τενίστας είχε κατακτήσει το 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο μαζί με τον Φελισιάνο Λόπεζ.

Το πρώτο σετ κρίθηκε από το μοναδικό μπρέικ που πέτυχαν οι Αρνεοντό/Βάισμπορν. Στο δεύτερο σετ, τα αδέρφια Τσιτσιπά είχαν ευκαιρία για μπρέικ στο 6-5 αλλά δεν κατάφεραν να κλείσουν το σετ. Στο τάι μπρέικ, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν μίνι μπρέικ στο 5-5 και όλα κρίθηκαν στο σούπερ τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έχασαν προβάδισμα με 7-4 και βρέθηκαν πίσω με 7-8, όμως απάντησαν με ένα ακόμα μίνι μπρέικ και ισοφάρισαν σε 8-8. Οι Έλληνες τενίστες έσβησαν δύο ματς πόιντ στο σερβίς τους στο 8-9 και το 10-11 και τελικά πέτυχαν το πιο καθοριστικό μίνι μπρέικ στο δεύτερο δικό τους ματς πόιντ στο 12-11 και έκλεισαν τον αγώνα.