Ο απίθανος Θάνος πήρε τη νίκη κόντρα στον Ιονέλ και η Ελλάδα απέχει μία νίκη από την πρόκριση

Ο απίθανος Θάνος πήρε τη νίκη κόντρα στον Ιονέλ και η Ελλάδα απέχει μία νίκη από την πρόκριση

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:30 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:43 - 03.02.2024

Ο Αριστοτέλης Θάνος νίκησε 4-6, 6-3, 6-2 τον Νίκολας Ιονέλ και η Ελλάδα έκανε το 2-0 κόντρα στη Ρουμανία στο tie για τα πλέι οφ του World Group I.

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση είναι η Εθνική τένις. Ο Αριστοτέλης Θάνος επικράτησε 4-6, 6-3, 6-2 του Νίκολας Ιονέλ και η Ελλάδα έκανε το 2-0 κόντρα στη Ρουμανία στο tie για τα πλέι οφ του World Group I.

Είχε προηγηθεί η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Μάριους Κόπιλ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει την ευκαιρία να κλείσει το tie υπέρ της Ελλάδα αφού θα αγωνιστεί κόντρα στον Ιονέλ στο ματς που θα ανοίξει το πρόγραμμα της Κυριακής. Θυμίζουμε ότι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις τρεις νίκες θα πάρει την πρόκριση.

Ο Έλληνας, Νο.1433 στην Παγκόσμια κατάταξη, δέχθηκε μπρέικ πολύ νωρίς στον αγώνα, στο τρίτο γκέιμ. Ο Ιονέλ προηγήθηκε με δεύτερο μπρέικ αλλά ο Αριστοτέλης Θάνος αντέδρασε και μείωσε 4-3. Ο Ιονελ διατήρησε την αυτοκυριαρχία και υπερασπίστηκε στη συνέχεια το σερβίς του για το 6-4 και το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Θάνος έδειξε τεράστια αντίδραση. Ο 22χρονος τενίστας σέρβιρε με πολύ καλά ποσοστά σε σχέση με το πρώτο σετ. Ο Θάνος προηγήθηκε με μπρέικ για το 5-2 και έκλεισε το σετ στο σερβίς του.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Θάνος έκανε δύο μπρέικ στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 5-1. Ο Ιονέλ μείωσε αλλά ο Έλληνας τενίστας κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του και πήρε τη νίκη.