Πήρε την πρώτη νίκη για την Ελλάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:39 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 03.02.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στον Μάριους Κόπιλ και η Εθνική πήρε την πρώτη νίκη στο tie με τη Ρουμανία για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κόντρα στον Μάριους Κόπιλ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε 6-3, 6-4 του Ρουμάνου αντιπάλου του και άνοιξε το σκορ για την Εθνική Ελλάδα στο tie για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον πρώτο του αγώνα μετά τον αποκλεισμό από τον Τέιλορ Φριτζ στο Australian Open, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον αγώνα. Ο 25χρονος τενίστας είχε απάντηση κάθε φορά που ο Κόπιλ τον πίεζε και πήρε τη νίκη μετά από 78 λεπτά αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος στο ματς και βρέθηκε με διπλό μπρέικ πόιντ στο δεύτερο, κιόλας, γκέιμ αλλά ο Κόπιλ κράτησε το σερβίς του. Τελικά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ για το 4-1. Ο Ρουμάνος τενίστας σέρβιρε στη συνέχεια καλά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Τσιτσιπά, που έκλεισε το πρώτο σετ με μεγάλη άνεση.

Το δεύτερο εξελίχθηκε στο ίδιο μοτίβο. Ο Τσιτσιπάς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, την στιγμή που ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3 για να κλείσει τον αγώνα με μεγάλη άνεση.

Θα ακολουθήσει ο αγώνας του Αριστοτέλη Θάνου με τον Νίκολας Ιονέλ, που θα κλείσει το πρόγραμμα της ημέρας. Η άνοδος θα κριθεί στις τρεις νίκες.