Εκτός ημιτελικών στο διπλό ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Εκτός ημιτελικών στο διπλό ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 14:12 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:12 - 11.10.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ρόμπιν Χάασε αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του διπλού στο Masters της Σανγκάης.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ρόμπιν Χάασε στο τουρνουά της Σανγκάης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και ο παρτενέρ του ηττήθηκαν με 7-6(2), 6-3 από τους Μαρσέλ Γκρανογέρς και Οράσιο Σεμπάγιος, Νο.7 του ταμπλό και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αποκλείστηκε και στο μονό από τον Ούγκο Ουμπέρ στρέφει την προσοχή του στην ευρωπαϊκή indoor σεζόν. Πρώτος του σταθμός θα είναι η Αμβέρσα ενώ θα ακολουθήσουν η Βιέννη και το τελευταίο Masters της σεζόν στο Παρίσι.

Οι Μαρσέλ Γκρανογέρς και Οράσιο Σεμπάγιος θα παίξουν στα ημιτελικά με τους Χιτζικάτα/Νόρι, που απέκλεισαν με 6-4, 3-6, 10-8 τους Γκονζάλες/Μολτένι. Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες κράτησαν με άνεση το σερβίς και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί, οι Γκρανόγερς/Σεμπάγιος πέτυχαν δύο διαδοχικά μίνι μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπάς και πήραν προβάδισμα με 4-1 το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε του πρώτου σουτ. Η ομάδα Νο.7 του ταμπλό μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με μπρέικ για το 2-0. Οι Γκρανόγερς/Σεμπάγιος κράτησαν στη συνέχεια με άνεση το σερβίς του και σφράγισαν την πρόκριση με άνεση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυνηγάει βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ATP Finals (12-19/11) που θα γίνει στο Τορίνο. Αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών είναι στο Νο.6 του Race και δεν έχει «σφραγίσει» ακόμη το πολυπόθητο εισιτήριο.

Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση των κορυφαίων της σεζόν περνούν οι οκτώ πρώτοι της βαθμολογίας.