Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε και σε άλλο τελικό
i

© Intime

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε και σε άλλο τελικό

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:23 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 20.04.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε το πρώτο σετ κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς, αλλά έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε 5-7, 6-4, 6-2 του Ντούσαν Λάγιοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τις δέκα σερί νίκες στο χώμα και θα αγωνιστεί σε δεύτερο διαδοχικό τελικό, αφού πριν από μία εβδομάδα κατέκτησε τον τίτλο του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας τενίστας φάνηκε σε αρκετά σημεία στον αγώνα κόντρα στον Λάγιοβιτς κουρασμένος, αλλά δείχνει να νιώθει πολύ άνετα στο χώμα στέλνοντας μηνύματα και εν όψει του Roland Garros, του δεύτερου Grand Slam της σεζόν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Βαρκελώνης τον Κάσπερ Ρουντ. Η παράδοση ανάμεσα στους δύο τενίστες είναι μοιρασμένη αφού μετρούν από δύο νίκες έκαστος. Ωστόσο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε τη νίκη στον τελικό του Μόντε Κάρλο πριν από λίγες ημέρες. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε και πέρσι στον τελικό του τουρνουά, αλλά απώλεσε το τρόπαιο από τον Κάρλος Αλκαράθ. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά συνολικά, που ο Τσιτσιπάς θα παίξει στον τελικό της Βαρκελώνης επιχειρώντας να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση που έχει αφού δεν έχει κατακτήσει τίτλο σε 500άρι τουρνουά στους δέκα τελικούς που έχει παίξει.

Σε μία λεπτή ισορροπία κινήθηκε το πρώτο σετ. Με λίγα λάθη και σερβίροντας καλά, τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Λάγιοβιτς ήταν φανερό ότι ένα μπρέικ θα έκρινε τα πάντα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άντεξε την πίεση και ισοφάρισε 5-5 αλλά στη συνέχεια ο Λάγιοβιτς κατέκτησε δύο διαδοχικά γκέιμ και έκλεισε το πρώτο σετ.

Υπόθεση ενός μπρέικ ήταν και το δεύτερο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε απάντηση κάθε φορά που πιέστηκε από τον αντίπαλό του και κράτησε το σερβίς του περιμένοντας την ευκαιρία του. Αυτή ήρθε στο έβδομο γκέιμ όπου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε το 4-3 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-3.

Στο τρίτο σετ η κυριαρχία του Τσιτσιπά ήταν καθολική. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε δύο μπρέικ, προηγήθηκε με 5-1 και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς της.