Προπόνηση με τον Αλιασίμ ο Τσιτσιπάς - Το πρωί της Παρασκευής η πρεμιέρα του Έλληνα τενίστα στο Πεκίνο
i

© twitter

Προπόνηση με τον Αλιασίμ ο Τσιτσιπάς - Το πρωί της Παρασκευής η πρεμιέρα του Έλληνα τενίστα στο Πεκίνο

Sportal newsroom 14:26 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 28.09.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με αντίπαλο τον Νικολάς Τζάρι στο τουρνουά του Πεκίνου.

Προπόνηση με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ περιλάμβανε το πρόγραμμα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Πεκίνο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών ξεκινάει την προσπάθειά του στο ασιατικό swing με πρώτο σταθμό το 500άρι τουρνουά της πρωτεύουσας της Κίνας. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να αγωνιστεί από τις αναμετρήσεις με τη Σλοβακία για το Davis Cup. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open έδωσε τα πάντα στους αγώνες που έγιναν στο Καλλιμάρμαρο αλλά οι Σλοβάκοι πήραν την πρόκριση.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Laver Cup στο Βανκούβερ. Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών έκανε λόγο για τραυματισμό του Έλληνα τενίστα.

Στο τουρνουά του Πεκίνου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει την προσπάθειά του κόντρα στον Νικολάς Τζάρι. Ο Χιλιανός τενίστας είναι στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει δύο τίτλους στην καριέρα του.

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, οι τρεις μάλιστα το 2023. Οι δύο αθλητές έχουν πετύχει από δύο νίκες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-7(6), 7-6(4), 6-2 στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους για τα προημιτελικά του τουρνουά του Λος Κάμπος. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μάλιστα, στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι εδώ για όσα έχουν ονειρευτεί ο Γιαννακόπουλος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:20 - 28.09.2023

Ο Εργκίν Αταμάν στο Sportal: «Είμαι εδώ για όσα έχουν ονειρευτεί ο Γιαννακόπουλος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

Μεγάλη συνέντευξη του Εργκίν Αταμάν στο Sportal για το 7ο ευρωπαϊκό, αυτά που θέλει να αλλάξει στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τον τρόπο που έφτιαξε το ρόστερ - Τι είπε στον Σλούκα, ποια είναι τα μυστικά του και το ενδεχόμενο μιας ακόμα μεταγραφής.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Νικολάς Τζάρι θα ξεκινήσει γύρω στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας. Αν ο Έλληνας τενίστας πάρει την πρόκριση, τότε θα παίξει στους «16» με τον Ματέο Αρνάλντι ενώ στη συνέχεια είναι πιθανό το συναπάντημα με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.