Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής ο Τσιτσιπάς από το Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής ο Τσιτσιπάς από το Wimbledon

Κώστας Τσιακλής 10:02 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 08.07.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «32» του Wimbledon και εξασφάλισε ήδη ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα αυξηθεί κατακόρυφα αν φτάσει ακόμα πιο ψηλά στη διοργάνωση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή απέναντι στον Άντι Μάρεϊ και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Wimbledon. Η πρόκριση αυτή του βάζει στα ταμία του ένα σημαντικό ποσό, το οποίο φυσικά μπορεί να αυξηθεί αρκετά ανάλογα με την πορεία που θα έχει ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας επιβλήθηκε με 6-7(3), 7-6(2), 6-4, 6-7(3), 4-6 του Άντι Μάρεϊ και θα αγωνιστεί κόντρα στον Λάζλο Τζέρε (Σήμερα 08/07, μετά τις 15:00).

Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης και διακόπηκε λόγω ώρας. Τη στιγμή της διακοπής, ο Έλληνας τενίστας ήταν πίσω με 2-1 σετ. Με την επανεκκίνηση του ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο σερβίς, μείωσε τα λάθη και έφτασε στην πρόκριση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δώσει δύο αγώνες μέχρι στιγμής στο Wimbledon και αμφότεροι έχουν κριθεί σε πέμπτο σετ. Ο φετινός φιναλίστ του Australian Open έχει μείνει στο κορτ σχεδόν 9 ώρες.

Η παρουσία του Τσιτσιπά στη φάση των «32» δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα τενίστα να βάλει στα ταμεία του και ένα αξιοπρεπέστατο ποσό, το οποίο φυσικά μπορεί να αυξηθεί με ενδεχόμενες νέες επιτυχίες του.

Ο Τσιτσιπάς λοιπόν μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 153,244 ευρώ ενώ αν περάσει το εμπόδιο του Λάζλο Τζέρε τότε το ποσό θα ανέλθει στις 242,149 ευρώ. Αν ο Τσιτσιπάς βρεθεί στα προημιτελικά του Wimbledon τότε θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Ντανί Μεντβέντεφ, βάζοντας στο ταμείο του εγγυημένα 397,733 ευρώ.

Αν καταφέρει τελικά και φτάσει και στον ημιτελικό τότε ο Τσιτσιπάς θα λάβει ένα ποσό περίπου 700,000 ευρώ. Ο φιναλίστ της διοργάνωσης θα πάρει κάτι παραπάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο νικητής του Wimbledon θα γεμίσει το λογαριασμό του αφού θα του κατατεθούν 2,75 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που μένει να δούμε είναι μέχρι που θα φτάσει η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Wimbledon.