Τσιτσιπάς: «Θέλω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο»
i

Στέφανος Τσιτσιπάς/ ©Intime

Τσιτσιπάς: «Θέλω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:19 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 03.02.2023

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» πως το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το μεγαλύτερο του όνειρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της Πέμπτης (2/2) βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» και αποκάλυψε πως το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής για εκείνον. 

«Η δουλειά που κάνω στην τεχνική είναι σαν ρουτίνα για μένα. Δουλεύω καθημερινά. Δεν σημαίνει ότι αν είμαι καλός σε ένα τομέα, θα σταματήσω να δουλεύω σε αυτόν. Συνεχώς βελτιώνεται η τεχνική μου, όμως στο τένις δεν υπάρχουν όρια. Ακόμα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει φτάσει στο όριό του. 

Το τένις είναι ένα άθλημα που μπορείς συνεχώς να βελτιώνεσαι και να δημιουργείς κάτι καινούργιο είτε σε κάτι τεχνικό είτε στη φυσική κατάσταση. Το τένις έχει μια ροή. Δεν είναι ένα – δυο αποτελέσματα. Είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι ένα σπριντ. Πρέπει να είσαι μια αθλητική μηχανή, δεν βγαίνει αλλιώς.

Αν χρειαστεί να μείνεις στο γήπεδο πέντε και έξι ώρες, πρέπει να είσαι μια μηχανή, να φτάσεις στο σημείο, στο οποίο δεν σπας όταν υπάρχει πίεση. Όμως, είναι σημαντικές και οι ήττες, επειδή σε μαθαίνουν πολλά. Οι νίκες είναι από τις πιο ωραίες και γευστικές στιγμές, αλλά χωρίς τις ήττες δεν θα κατακτούσα τους εννέα ΑΤΡ τίτλους και δεν θα ήμουν στο Νο 3 του κόσμου. 

Είναι ο επόμενος στόχος το grand slam. Όλη η δουλειά μου γίνεται γι' αυτό, για να κατακτήσω ένα grand slam. Έχω τρία όνειρα. Το ένα είναι ο τίτλος σε ένα grand slam. Tο δεύτερο είναι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Για πολλούς τενίστες δεν είναι κάτι σημαντικό, όπως κι αν ακούγεται αυτό. Όμως, για μένα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο είναι όνειρο ζωής. Και ο τρίτος στόχος είναι το Νο 1 στον κόσμο. Είναι ένας μεγάλος στόχος για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.