Τζόκοβιτς: «Όλα όσα μου συνέβησαν πέρυσι έγιναν καύσιμο για μένα - Πέτυχα τους στόχους μου αλλά απομένει ακόμα ένας τελικός»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τζόκοβιτς: «Όλα όσα μου συνέβησαν πέρυσι έγιναν καύσιμο για μένα - Πέτυχα τους στόχους μου αλλά απομένει ακόμα ένας τελικός»

Κώστας Τσιακλής 12:16 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 19.11.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία και μίλησε για την εκπληκτική του σεζόν, το ματς με τον Κάρλος Αλκαράθ και τον τελικό που ακολουθεί με τον Γιάνικ Σίνερ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε του Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό των ATP Finals. Ο Σέρβος τενίστας θα βρει απέναντι του τον Γιάνικ Σίνερ (19/11, 19:00) και αν κατακτήσει τον τίτλο θα γράψει ξανά ιστορία αφού θα σπάσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, με τον οποίο ισοβαθμεί με έξι κατακτήσεις,

Ο Τζόκοβιτς μίλησε μετά το ματς με τον Αλκαράθ και μεταξύ άλλων είπε πως όλα όσα του συνέβησαν πέρσι έγιναν καύσιμο για αυτόν. Επίσης σχολίασε το ματς κόντρα στον Ισπανό ενώ αναφέρθηκε και στη σύγκριση του Αλκαράθ με τον Ναδάλ. Τέλος μίλησε και για τον επερχόμενο τελικό με τον Γιάνικ Σίνερ, τον οποίο χαρακτήρισε και ως τον κορυφαίο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόκοβιτς: 

Για την εκπληκτική του φετινή σεζόν ανέφερε: «Όλα όσα μου συνέβησαν πέρυσι έγιναν καύσιμο για μένα. Είχα μια τέλεια χρονιά. Τρία Grand Slam, άλλος ένας τελικός, τερματίζοντας ως το νούμερο ένα. Έχω πετύχει τους στόχους μου και έχω σπάσει πολλά ρεκόρ για να γράψω ιστορία στον κόσμο του αθλητισμού. Αλλά απομένει ένα παιχνίδι και θέλω να κερδίσω».

Για το ματς με τον Αλκαράθ δήλωσε: «Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου στη χρονιά απέναντι στον μεγάλο μου αντίπαλο αυτή τη σεζόν. Είχαμε επικά παιχνίδια. Τα τρία που είχαμε παίξει φέτος ήταν μαραθώνιοι. Όλοι, και νομίζω κι εμείς, περιμέναμε ότι η νύχτα θα ήταν μεγάλη. Το ματς άλλαξε από τη διακοπή στο 4-3. Από τότε τον πίεσα πολύ από τους υπόλοιπους. Ήταν, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο ματς της εβδομάδας για μένα και ήρθε στην καλύτερη στιγμή γιατί στη φάση των ομίλων δεν ήμουν καθόλου καλός».

Για τη σύγκριση του Αλκαράθ με τον Ναδάλ απάντησε: «Νομίζω ότι είναι διαφορετικοί. Ίσως είναι παρόμοια η ένταση με την οποία παίζουν. Ο Κάρλος είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους τενίστες που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Είναι απίστευτο ότι στην ηλικία του έχει κάνει δύο τέτοια σταθερά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το νεότερο νούμερο ένα στην ιστορία. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες. Βγάζει το καλύτερο από εμένα. Ξέρω ότι πρέπει να προετοιμαστώ σαν να είχα τον Ναδάλ ή τον Φέντερερ μπροστά μου αν θέλω να κερδίσω τον αγώνα».

Τέλος για τον τελικό με τον Σίνερ είπε: «Αυτό που μου συνέβη στη φάση των ομίλων με εξυπηρετεί καλά και ξέρω τι πρέπει να βελτιώσω. Ο Γιάνικ ήταν, μέχρι στιγμής, ο καλύτερος σε αυτό το τουρνουά, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι φτάνει στον τελικό αήττητος. Είμαι ξεκάθαρος ότι ο κόσμος θα πάει μαζί του, "Είμαστε στην Ιταλία. Παίζει για το πρώτο του Masters και εγώ είμαι για το έβδομο. Έχω βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση στο παρελθόν. Ξέρω τι με περιμένει».