Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Αλκαράθ: «Είναι φανταστικό που τον έχουμε στο άθλημά μας»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Ο Τζόκοβιτς αποθέωσε τον Αλκαράθ: «Είναι φανταστικό που τον έχουμε στο άθλημά μας»

Sportal newsroom 23:55 - 27.12.2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε με απόλυτο σεβασμό για τον Κάρλος Αλκαράθ μετά τον αγώνα που έδωσαν οι δυο τους στη Σαουδική Αραβία.

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε αγώνα επίδειξης στη Σαουδική Αραβία. Ο Ισπανός τενίστας, αν και απώλεσε το πρώτο σετ, πήρε τη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Σέρβος αποθέωσε τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Νο.1 τενίστας του κόσμου μίλησε με απόλυτο σεβασμό για τον Ισπανό αντίπαλό του.

«Είναι φανταστικό να έχουμε τον Αλκαράθ στο άθλημά μας», είπε ο Τζόκοβιτς. «Είναι ένας από τους κορυφαίους του αθλήματος αυτή τη στιγμή και πρόκειται να συνεχίσει να είναι για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Το τένις είναι σε καλά χέρια», σημείωσε ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Ο Σέρβος ρωτήθηκε και για την επικείμενη επιστροφή του Ράφα Ναδάλ. «Είναι σπουδαία νέα για τον κόσμο του τένις που ο Ράφα επιστρέφει. Δεν έχει παίξει έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είναι ένας από τους θρύλους του αθλήματός μας. Θέλουμε να τον δούμε να παίζει όσο περισσότερο γίνεται.

Ελπίζω τόσο ο Κάρλος όσο κι εγώ να μπορούμε να κάνουμε μεγάλους αγώνες κόντρα στον Ράφα. Θα ήταν υπέροχο για εμάς και το άθλημα. Το τένις έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ τα τελευταία 20 χρόνια με παίκτες όπως ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Άντι Μάρεϊ.

Νομίζω ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει μεγαλώσει τόσο πολύ και είμαι ευγνώμων που είμαι μέρος αυτής της εποχής. Ελπίζω να συνεχίσω ακόμα με τα νέα παιδιά. Με κουράζουν πολύ, αλλά δεν τα παρατάω», σχολίασε ο Τζόκοβιτς.