Τζόκοβιτς για τον αποκλεισμό: «Σοκαρίστηκα με το επίπεδό μου - Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σίνερ»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© Intime

Τζόκοβιτς για τον αποκλεισμό: «Σοκαρίστηκα με το επίπεδό μου - Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σίνερ»

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Australian Open.

Μεγάλη έκπληξη στο Australian Open! Ο Ιταλός Γιαννίκ Σίνερ (Νο4) απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) νικώντας τον με 3-1 σετ (6-1, 6-2, 7-6 (6), 6-3). Κάπως έτσι ο Σέρβος κορυφαίος κατά πολλούς τενίστας έμεινε εκτός τελικού της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2018 (αφού και το 2022 δεν συμμετείχε λόγω των απόψεων του για τα εμβόλια και τον covid).

Στις δηλώσεις του μετά την ήττα, ο «Νόλε» στάθηκε στην απόδοση και στο επίπεδο που έδειξε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον Σίνερ για ένα εκπληκτικό ματς, ένα εκπληκτικό τουρνουά ως τώρα. Είναι άξια στον τελικό, ήταν πολύ καλύτερος από εμένα. Κοιτάξτε, σοκαρίστηκα με το επίπεδό μου, με την κακή έννοια. Στα πρώτα δύο σετ δεν έκανα πολλά πράγματα σωστά. Μάλλον είναι ένα από τα χειρότερα ματς μου σε Grand Slam. Τουλάχιστον από όσο θυμάμαι. Δεν είναι ωραίο το αίσθημα να παίζεις έτσι. 

Μπράβο του, όμως, που έκανε τα πάντα καλύτερα από εμένα, από κάθε άποψη του παιχνιδιού. Πάλεψα, κατάφερα να ανεβάσω λίγο το επίπεδό μου στο τρίτο, έσωσα ματς πόιντ, έπαιξα ένα καλό τάι μπρέικ. Αλλά στο τέταρτο ήταν πολύ άσχημο που έχασα το γκέιμ στο 1-2 από 40-0, κόντρα στον αέρα κάπως. Συνολικά το τένις μου δεν ήταν πολύ καλό. Σε αυτές τις στιγμές ψάχνεις να βρεις ηρεμία και παράλληλα να ανεβάσεις τον εαυτό σου και το παιχνίδι σου».