Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης η Σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη

i

© Intime

Προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης η Σάκκαρη

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:45 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 25.04.2024

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Ντόνα Βέκιτς (6-3, 6-2) κι εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Iδανική πρεμιέρα στο φετινό Madrid Open έκανε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο6) στην επιστροφή της σε ευρωπαϊκό τουρνουά μετά το Wimbledon του 2023 νίκησε με 2-0 σετ την Ντόνα Βέκιτς (6-3, 6-2) και πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης.

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Κροάτισσας αντιπάλου της μετά 1 ώρα και 23 λεπτά αγώνα και παράλληλα πανηγύρισε την 12η νίκη της στα τελευταία 15 ματς.

Αν και το παιχνίδι μπορεί να μην ξεκίνησε καλά για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία δέχθηκε break στο πρώτο της service-game (1-0), όχι μόνο κατάφερε να βγάλει αντίδραση απαντώντας άμεσα (1-1), αλλα στη συνέχεια βελτίωσε το service της και εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα πολλά λάθη της Νο38 του κόσμου έφτασε σε νέο break, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, για να κλείσει το set αμέσως μετά κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε καλά, η Βέκιτς έσβησε το πρώτο break point, αλλά η Μαρία εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο για το 0-1. Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 2-0, όμως η Κροάτισσα μείωσε στο τρίτο game. Λίγο αργότερα η Σάκκαρη έκανε το 3-1, ενώ αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, έχοντας break-point στο service της Βέκιτς (που προηγήθηκε με 30-0), ωστόσο η τενίστρια από την Κροατία κατάφερε να το σβήσει και να μειώσει σε 3-2.

Η Σάκκαρη έφτασε σε ένα ακόμα break (5-2) και αμέσως μετά με ένα ακόμα εύκολο hold σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση στον τρίτο γύρο του τουρνουά, εκεί όπου θα βρει απέναντί της μια εκ των Ελίζ Μέρτενς και Σλόαν Στέφενς.