Η Ζαμπέρ «εκθρόνισε» τη Ριμπάκινα
i

© Photo by Patrick Smith/Getty Images

Η Ζαμπέρ «εκθρόνισε» τη Ριμπάκινα

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:32 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 12.07.2023

Η Ονς Ζαμπέρ νίκησε σε τρία σετ την Έλενα Ριμπάκινα, κάτοχο του Wimbledon και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ονς Ζαμπέρ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon. Η τενίστρια από την Τυνησία επιβλήθηκε με 6-7(5), 6-4, 6-1 της Έλενα Ριμπάκινα και συνεχίζει την πορεία της για την κατάκτηση του τίτλου.

Η τενίστρια από το Καζακστάν, περσινή νικήτρια του Wimbledon, πήρε το πρώτο σετ αλλά η Ζαμπέρ έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο τενίστριες αναμετρήθηκαν πέρσι στον τελικό του βρετανικού major.

Οι δύο τενίστριες είχαν αστάθειες στο πρώτο σετ. Η Ριμπάκινα βρέθηκε πίσω με μπρέικ με την Ζαμπέρ να έχει την ευκαιρία να κλείσει το πρώτο σετ στο δικό της σερβίς. Η τενίστρια από το Καζακστάν αντιμετώπισε με επιτυχία σετ πόιντ και οδήγησε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί, η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 6-3 και είχε τρεις ευκαιρίες να κλείσει το σετ. Η Ζαμπέρ μείωσε σε 6-5 με το σερβίς της αλλά η τενίστρια από το Καζακστάν κατέκτησε το πρώτο σετ διατηρώντας το σερβίς της. Η τενίστρια από την Τυνησία κατόπιν κατέκτησε τα δύο επόμενα σετ και πήρε την πρόκριση.

Η τενίστρια από την Τυνησία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα, νικήτρια του Australian Open, επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 της Μάντισον Κις και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Η Σαμπαλένκα έφτασε τις 17 νίκες σε 18 αναμετρήσεις σε Grand Slam και απειλεί την Ίγκα Σβιόντεκ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Αν η Λευκορωσίδα προκριθεί στον τελικό, τότε θα είναι το Νο.1 του κόσμου.

Η Σαμπαλένκα τελείωσε τον αγώνα με 17 winners και 14 αβίαστα λάθη. Η Λευκορωσίδα «έσβησε» τρία από τα τέσσερα μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε. Η Κις είχε 9 διαδοχικές νίκες στο γρασίδι αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της στον αγώνα.