Έκλεισε και επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Κουζέλογλου

Γιάννης Κουζέλογλου

Έκλεισε και επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Κουζέλογλου

Χρήστος Τσάλτας 13:59 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 03.07.2023

Ο Γιάννης Κουζέλογλου επιστρέφει στην ΑΕΚ, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε deal για συμβόλαιο δύο ετών (1+1).

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν «τρέχει» τις τελευταίες μέρες, με την Ένωση να ολοκληρώνει τον ελληνικό κορμό της, λίγο πριν «φορτσάρει» για τις μεταγραφές των ξένων παικτών. Στο στόχαστρο εξ αρχής βρίσκονταν ένας φόργουορντ και ένας γκαρντ, ώστε να συμπληρωθεί η εξάδα των Ελλήνων παικτών.

Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν μια από τις περιπτώσεις που οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν ξεχωρίσει από νωρίς. Ο Έλληνας φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από την Μπούργος, έπειτα από ένα πέρασμα που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, με την Ένωση να «κυκλώνει» την περίπτωσή του και να προχωράει ώστε να τον κάνει δικό της.

Όπως και έγινε. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο ΑΕΚ και Κουζέλογλου προχώρησαν αρκετά τις επαφές τους, καθώς δεν έμειναν μόνο στη αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία, αλλά πήγαν τις επαφές ένα βήμα παρακάτω. Κάτι που βοήθησε ώστε να φτάσει η υπόθεση σε συμφωνία.

Γιάννης Κουζέλογλου ©Intime

Ο Έλληνας φόργουορντ και η Ένωση συμφώνησαν για συμβόλαιο δύο ετών, με τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου να είναι οψιόν. Κι όλα αυτά με την Ένωση να βρίσκει τον πέμπτο παίκτη του ελληνικού κορμού της, δίπλα στους Δημήτρη Φλιώνη, Ζώη Καράμπελα, Μανώλη Χατζηδάκη και Όμηρο Νετζήπογλου.

Με την κίνηση αυτή η ΑΕΚ ενισχύει το ρόστερ της, με έναν παίκτη που βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας, ενώ έχει τον τρόπο να απειλήσει τόσο με μακρινό σουτ, όσο και με προσωπική φάση. H περασμένη σεζόν, για τον Έλληνα φόργουορντ χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Από τη μία το πέρασμα στο Λαύριο, όπου μέτρησε 10,2 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 52,9% στα τρίποντα και ένα δεύτερο μισό στην Μπούργος, όπου κατέγραψε 4,3 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 53,3% στα δίποντα σε 9 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Συν τοις άλλοις, το στυλ παιχνιδιού του Κουζέλογλου ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά «θέλω» του Πλάθα για τη νέα σεζόν, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι ένας εκ των εκφραστών του, παίζοντας σε γρήγορο τέμπο. Κάτι που η ΑΕΚ αναμένεται να κάνει κατά κόρων την ερχόμενη σεζόν, με τις κινήσεις στο ρόστερ να αποτυπώνουν του λόγου το αληθές.

Ο 28χρονος φόργουορντ έβλεπε στην ΑΕΚ το ιδανικό περιβάλλον ώστε να κάνει το επόμενο βήμα, έχοντας περάσει ξανά από το κλειστό των Λιοσίων. Την ερχόμενη σεζόν, ωστόσο τα δεδομένα αναμένεται να είναι διαφορετικά, με την Ένωση να θέτει ψηλά τον πήχη υπό τις οδηγίες του Ζοάν Πλάθα.